Bra blir bättre.

Eftersom dagens kameror blir mer och mer avancerade tack vare all elektronik så blir också bruksanvisningar tjockare, användarens förmåga sätts på prov och möjligheten att uppdatera och uppgradera din produkt har möjliggjorts. Om du har en Canon 5D Mark II, så missa inte att det kommit en rätt omfattande uppdatering till den. Du får flera valmöjligheter när du filmar, och möjlighet att ändra ljudnivåer och ytterligare en exponeringsmätare. Ibland så är uppdateringarna för att fixa en bugg eller att ändra i menyer för att få mer intuitiva och bättre alternativ medan det ibland tillför helt nya funktioner!

Nikon SB-900 är en bra blixt, men det har funnits många bra blixtar genom åren. Det tråkiga är att många står med bra äldre blixtar som inte är kompatibla med de nyare kamerorna. Därför kan man även uppdatera sin SB-900 så att den ska fungera med nyare kameror, vilket gör den mycket mer framtidssäker. Är du sugen på en ny blixt så kan det vara värt att ha i åtanke.

Alla tillverkare har info på sina hemsidor om hur du uppdaterar din kamera eller produkt med den nyaste uppdateringen (ofta kallad firmware). Om du har lite tid över, gå in på tillverkarens hemsida och kolla om det tillkommit funktioner till din kamera. Du kanske har en bättre produkt i din hand än du tror!

Trevlig helg.

/Tobias

PS. Sista dagen för tävlingsbidrag är nu på söndag...se till att inte missa skicka in ditt bidrag! (läs mer längre ned i bloggen) .DS