Bloggkamera - Canon IXUS 130

Vi använder just nu själva Canons IXUS 130 som vår bloggkamera. Efter att köpt IXUS 100 i den läckra röda färgen själv, så gillar jag Canons nya modeller mer och mer. 130an kom i nya färger och till blogganvändning så använder vi den läckert orangea, som absolut syns bäst! Vad gäller själva kameran så tar den bra bilder, formatet är ypperligt, autofokusen sätter väldigt säkert och med ansiktsprioritering aktiverad så sätter den fokusen i nästintill varje läge.

Om man går över till de mer mjuka värdena, så är designen det mest påfallande. Färg och design är så rätt det kan bli men även kvalitékänsla är på topp. Metallskalet och knapparna andas kvalité och känns påfallande bra. Här har Canon lyckats riktigt bra. Videoinspelningarna blir också bra, och den klarar 720p vilket blir perfekt på bla. Youtube som idag stödjer HD.

Till helgen så ska jag ta en liten biltur på 45 mil, så då får 130an bli min kumpan på resan. Får se om det blir några bilder, värda att hamna i bloggen. Men är du det minsta sugen på en Canon IXUS 130 så tycker jag att du ska skaffa den. Och köper du den av oss, i den speciella blogg-färgen Orange, så får du värdepaketet utan extra kostnad som du använder rabattkoden ix130sp i rabattkod-fältet vid beställning. Det är värt 200kr!

Canon Digital Ixus 130 orange

Gäller tom 4 April 2010.

/Tobias