Nya Nikon-objektiv

Nikon släpper idag info om två nya objektiv.

1. AF-S 24/1,4G ED - en ljusstark vidvinkel för proffsbruk. Den har naturligtvis Nano crystal coating för att minska risken för reflexer, asfäriska linselement, Slient Wave-motor för snabb och tyst fokusering samt rejält väderskydd för att möta alla höga krav. Pris 23990kr.

2. Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR - något så ovanligt som en bildstabiliserad vidvinkelzoom för småbildssensor. Tack vare att den "bara" har 4 i ljusstyrka blir den inte överdrivet stor och tung. Den är allväderskyddad, har VR II-stabiliseringsteknik, Nano crystal coating och Slient Wave-motor för snabb och tyst fokusering. Priset landar på 12990kr vilket är mycket intressant!

Canons 16-35 är visserligen ljusstarkare, men saknar bildstabilisering och kostar markant mer. Och med tanke på hur bra Nikons systemkameror presterar på höga ISO-tal tror jag inte många kommer att sakna 2,8 i ljusstyrka.

Lägg din order redan idag för att bli tilldelad ett objektiv så snart som möjligt! Vi kompletterar med leveransuppgifter så snart vi har den informationen.