Med Nikon på GE-galan

Nikon hade produktvisning på Globen i samband med GE-galan, och som utsänd mådde jag inte allt för dåligt över att få åka ner och leka med bl a Nikon D3s och Nikon AF-S 200-400/4 VR.

Jag fick även titta på nya kompaktkamerorna och objektiven. Vad gäller småkamerorna så hade de tyvärr bara "dummys" så det var svårt att få så mycket känsla för dem, men färgerna såg riktigt bra ut. Och färgen på kamerorna blir allt viktigare.

Den nya vidvinkelzoomen Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR kändes mycket mycket intressant. Det är nog en och annan som tycker att 14-24:an är för stor, och att frontlinsen på den är för utsatt med sin välvda yta. Därför kommer nu 16-35:an som ett lite billigare alternativ, visserligen ljussvagare men med stabilisering. Den kändes inte helt olik AF-S DX 17-55/2,8 i vikt och storlek.

AF-S 24/1,4:an var även den väldigt gedigen. En så pass bra ljusstyrka gör det möjligt att stå nära motivet och ändå ha en snygg friläggning mot bakgrunden.

Båda objektiven har Nano Crystal Coating för att motverka reflexer, något vi vet fungerar bra. Se t ex på den fantastiska 14-24:an.

Bilder från galan och allmänt snack hittar ni här!

/Ralph