Lite mindre. Lite bättre?

Nikons nya 16-35 optik har visat sig bli en riktig höjdarprodukt. Som vår IT-guru Stefan Sjöberg sade:

Shit, alltså shit, vad skarpt!

Många har drömt om den fina 14-24 optiken som lanserades när generationen D300 / D3 kom för ett par år sen, och det är en brutal optik, dock med brister rent ergonomiskt och praktiskt. Bildmässigt fantastisk. I USA säljs en adapter till och med för Canon-användare så att de kan använda Nikon 14-24. Häftigt!

Men det har saknats en lite billigare och mer praktiskt optik och denna komma garanterat bli en succé bland många. Speciellt reportagefotografer som idag undvikit 14-24 för det går inte att hålla den repfri och i bra skick alltför länge pga det välvda första linselementet.

16-35mm optiken har VR stabilisering, och handhållet fungerar även det att ta skarpa bilder i dåliga ljusförhållanden ända upp till en halv sekunds slutartid…otroligt. Och med fast bländare 4 fungerar det riktigt bra, i synnerhet med tanke på ISO-prestanda på D700, D3 och D3s. Det här är en riktig höjdaroptik!