Långzoom eller kortzoom?

Bland kompakter så växer kategorin långzoomare väldigt starkt. Men inte då de klassiska modellerna likt Fujis äldre versioner eller Nikon P90, utan de mer kompakta versionerna som har lite extra skjuts i zoomen. Canon har sin Powershot SX200 och Panasonic Lumix DMC-TZ7, båda bra kameror men det finns flera alternativ.

Erik har precis testat Panasonic Lumix DMC-ZX1 som är en ännu mindre modell, allt för att man ska få med sig den i fickan. På 26mm har man lyckats få in vidvinkel på 25mm och 8x optisk zoom. Häftigt! Läs mer genom att klicka här. Fler tester på långzoomare kommer inom kort.

Ett annat alternativ är den testvinnande Casio Exilim EX-H10 som har visat sig vara en riktig höjdarprodukt och överraskade många med att producera riktigt goda bilder. En vän till mig köpte den innan jul och inför en resa, och med tanke på bilderna jag sett från den resan så är kameran riktigt bra! Casio har varit populära på sistone för att de är snabba, har bästa batteritiderna och man får väldigt mycket kamera för pengarna. Lägg till bildkvalité i toppklass så blir den svårslagen.

Måste avsluta med ett tips: Samsung WB5000! Vidvinkel, RAW-fotografering och HD video i 720p samt riktigt mycket optisk zoom…och på det ett superpris!