8 nya systemkameror!

Hur ofta har Pentax lanserat 8 nya systemkameror…på en och samma dag? Inte förrän nu, men det är rättare sagt 8 olika färger på populära Pentax K-x. Färger har fått mer och mer betydelse de sista åren, för det är mindre än 10 år sen jag själv stod som säljare och de första kamerorna som gick att välja i både i silver och svart kom, men som även gick att beställa i rött. De där modellerna i rött, blått och andra läckra färger man kunde se i en katalog var nästan omöjliga att få tag. I butiken fanns…precis, bara silver. Kanske svart.

2003 kom Olympus med Ferrari modellen i vackert rött i en rejäl låda med Ferrari attiraljer. Året efter kom en till röd modell med kolfiberinlägg och trälåda. Jag drömde om dessa, idag har jag båda hemma, oöppnade i en låda, köpta för en bråkdel av nypriset 2003 respektive 2004. I samma veva började det komma fler färger och med Canon, Casio och speciellt Fuji i spetsen så var färgerna här. I år ser det ut att bli absolut mest färgvarianter av nästan varenda modell. Dessutom med häftiga namn som Pure Purple, Bronze Gold osv.

Pentax är den som kommit med flest varianter på DSLR kameror. Med kristaller, i vitt, rött, kamoflage och nu med 8 varianter till av K-x, så visar man helt klart läckra produkter. Vilken färg är du?

/Tobias