Sony - spännande!

Sony har kanske inte varit den leverantör som kommit med mest nydanande produkter vilket märkts på deras marknadsandelar också. A900 och A850 var lågt prissatta systemkameror men ändå fick de inte fart. Men nu känns det som att Sony kommit med en hel del produkter som vässat till sig. Man känner helt enkelt igen Sony!

NEX-serien är grymt häftiga produkter som tar bra bilder. Man kompromissar en del för att få den lilla storleken, men som helhet, kanonbra produkter. Snabba, exakta, bra känsla och mycket läcker design gör dessa kameror attraktiva. Vi känner åtrån. Både Sony och Panasonic har lyckats skapa små häftiga systemkameror som är bra!

A33 och A55 har vi nyss testat och även NEX-serien, alla med slutbetyget Toppklass. Det är inte konstigt eller annorlunda, de är helt enkelt bra. Formatet på NEX-serien är däremot lite, hur ska man säga, annorlunda, så det är viktigt att inse att ergonomiskt är A33 eller A55 bättre ur den synvinkeln. Även Panasonic G-serien och GF1 är skönare att hålla i. Men utseendemässigt...tycker jag att NEX vinner!

Bilderna tagna med Canon EOS 7D och Tamron SP Macro 60/2,0

Läs mer i länkarna nedanför om tekniken, bildkvalitén osv:

Sony SLT A33
Sony NEX-5
Panasonic Lumix DMC-GF1

/Tobias