Produktnyheter! Panasonic GF2

Idag lanserar Panasonic en ny liten systemkamera, GF2! En uppdaterad variant med bland annat Full HD och hög upplösning. Ny design, Touch-screen och 3D kompatibel är några till av de nya specifikationerna. Här följer lite utdrag från Panasonic:

Kameran är det senaste tillskottet i Panasonics G-serie som har revolutionerat kameramarknaden med Micro Four Third-systemet, som ger användaren en kombination av spegelreflexkamerans bildkvalitet och en kompaktkameras flexibilitet. Panasonic har minskat storleken på GF2 med 19 procent jämfört med föregångaren GF1. Detta är en stor fördel för alla fotoentusiaster som vill ha en hög kvalitet utan att behöva släpa på en tung spegelreflexkamera.

GF2 är utrustad med Panasonics nya grafiska användargränsnitt (GUI), som utnyttjar kamerans touch-screen så att användaren på ett enkelt och intuitivt sätt kan ta bilder. Tryck exempelvis på den stora LCD-skärmen för att fokusera på objektet eller för att aktivera självutlösaren. Det går naturligtvis även att ta bilder utan touch-screen funktionen.

Eftersom blixten och linsen sitter nära varandra är den inbyggda blixten utrustad med en pop-up-mekanism som reducerar vinjetteffekterna samt förhindrar suddiga kanter på bilderna. Detta är särskilt intressant för fotografer som vill ha snygga bilder i mörka miljöer utan att behöva använda en extra blixt.

Det är både enkelt och snabbt att spela in en video i Full HD på GF2. Du börjar inspelningen genom att trycka på en knapp som finns på kamerans baksida. För att uppnå riktigt bra ljud, kan stereomikrofonen spela upp via Dolby® Digital Stereo. Dessutom finns det en funktion som blockerar vind så att nästan allt bakgrundsljud tas bort. Fördelarna för nybörjaren är bland annat att GF2 är utrustad med en iA som ger skarpa filmer med bland annat automatisk bildstabilisering. Dessutom finns ansiktsigenkänning som, när ett ansikte är i linsens riktining, justerar fokus, bländare, kontrast samt återger hudfärg på bästa tänkbara sätt.

OBS! Vi kommer att få hit en GF2 inom några dagar och recensera den på Youtube! Häng med så får du se första glimtarna av världens minsta(?) DSLR-kamera!