Oväntat besök - Foki!

Umeå har en bloggare som gjort sig ett namn i hela vårt rike, med en helt egen stil, och det är Foki! Hon besökte oss förra veckan då hon och hennes pojkvän Ricky har varit kunder till oss en längre tid och nu behövde de ett nytt objektiv. De arbetar tillsammans med själva bilderna och vi passade på att ställa lite frågor om just bloggandet och vikten av bilder och foton.

Ser man på Fokis blogg så har bilderna utvecklats parallellt med själva bloggen. Det syns i många bloggar och det är roligt att i efterhand se på bilder och se den utveckling som skett. Lite som att läsa en gammal dagbok. Foki belyser vikten av bilder. Bilder ska man alltid ha, och det är viktigt att det är skarpa, tydliga bilder. Många har bilder men de är oskarpa och suddiga, då blir det i värsta fall sämre än att inte ha bilder alls.

Från början använde de en kompaktkamera, och Foki köpte tidigare en Samsung ST500 av oss, en mindre kompaktkamera med dubbla skärmar, som nu övergivits till stor del. Många av bilderna idag håller en mycket hög kvalitet. Vad använder du för produkter för att lyckas, Ricky? Jag använder Canon 5D Mark II med Sigma 24-70 F2.8 och en vidvinkel från Sigma, 15mm F2.8. Nu behövde vi en till optik, och det blev Sigma 85mm F1.4. Ljusstark, skarp och känns prisvärd.

Hur ser då framtiden ut? Bilderna får utvecklas med intresset för fotografering, och nu börjar fotoväskan bli full med riktigt högkvalitativa produkter. Foki berättar att nästa steg kommer att bli videoklipp av hög kvalité med professionell känsla. Precis som bilderna har utvecklats så ska också videoklippen utvecklas.

Vi har sett kraften i Fokis blogg, och vi önskar henne fortsatt välgång i sina kommande projekt som du kan läsa om i hennes blogg som du hittar på www.fokis.se.