Nyheter på plats

Nu är Nikon D7000 och Pentax K-5 på plats! Vi testar dessa för tillfället men jag hann sno åt mig D7000 på morgonen för att få lite känsla för den. För det första så känns den mjukare och bekvämare än D90.
Hur menar jag?

Vad gäller känslan i avtryckaren och sedan känslan när spegel och slutare rör sig, så är det mjukare än tidigare Nikon-modeller. Det känns faktiskt bekvämt och fördelen är att jag upplever den tystare. Däremot tog det lite tid innan jag vande mig med avtryckaren, den var lite känsligare än tidigare modeller, men efter ett gäng exponeringar så satt känslan där.

Fördelarna är just att D7000 verkligen är fullproppad med häftig teknik. Det sitter knappar och rattar överallt och känslan i kamerahuset är verkligen på topp. D300s är däremot både skönare och behagligare att hålla i och det känns inte alls lika ihoptryckt med knappar och reglage som på D7000. D300s kommer ha en klar fördel ergonomiskt när det gäller yrkesfotografer eller de som fotograferar mycket. Bildmässigt så kommer ett utförligt test, men efter att ha pressat D7000 på höga ISO så känns det relativt lik Pentax K-5 och det är ett högt betyg för Pentax, och D7000 levererar.

Jag testar med Nikons 35mm F1.8G och autofokusen är snabb, precis och på de exponeringar jag tog så var ljusmätningen väldigt korrekt. Fick ingen märkbart felexponerad bild alls faktiskt.

Om du klickar på bilden ovan, så ser du en bild på Peder Vinterflod. JPEG direkt ur kameran, allt på normal / standard förutom att det är JPEG kvalité HÖG. ISO 6400 och brusreducering på Normal. Bilden beskuren till ca 60% av full storlek och förminskad till 800x600.