Bloggpost

2010-11-30

Julklappstips - Macro

Att fotografera macro är riktigt givande! Man kommer att se detaljer som man inte ser med blotta ögat och idag är kamerorna så högupplösta och optiken så bra i många fall att man kan ta helt fantastiska bilder hemma, helt själv!

Jag använde mig av lite naturligt ljus från ett fönster och ett enbensstativ när jag tog denna bild. Att använda en vanlig systemkamera och en Tamron macro-optik, och kunna ta så detaljrika bilder är enligt mig helt otroligt. Dessutom, att kunna använda ISO som verktyg och ändå slippa mycket av bruset och behålla skärpan ger helt andra förutsättningar än för bara 3-4 år sedan.

Har du en systemkamera redan? Köp till en Tamron macro-optik, antingen 60mm eller 90mm. Själv använder jag 60mm för den fungerar så bra även för porträtt, lite mer multifunktionell än 90mm. Vilken väljer du? Ring gärna oss och fråga om du har fler frågor!

Tamron AF SP 60/2,0 Di II Macro - klicka här
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro - klicka här