Vintervitt

Igår kväll så damp det ner en helt del snö och det blev glashalt på vägarna. Vi hade \\ myskväll\\ på jobbet igår kväll med god middag som vår hälsogrupp ordnat och en film till efterrätt som vår filmklubb ordnat.

När vi kom ut så hade det kommit rejält med snö, så undertecknad tog chansen att sladda omkring på vår stora öppna parkeringsplats. Javisst är det fortfarande kul fast man är över 18 år, men jag tror det är bra att prova på att sladda så att om du får sladd av misstag i trafiken så hanterar du det utan att tänka så mycket på det istället för att få panik och åka ner i diket.

Jag tänkte ge dig ett fototips inför vintern. Snön är vit. Inte grå, inte blå, inte gul och verkligen inte rosa. Vinterbilder måste ofta överexponeras, men man får akta sig så att högdagrarna inte fräts ut. Jag föredrar absolut att fotografer i RAW-format. Jag ska visa ett exempel som jag snabbtog nyss. Bilden är inget konstverk utan ska bara illustrera en vinterbild. Den övre är en jpg direkt ur kameran och den nedre i RAW-format körd genom CaptureOne.

Bilden är tagen med en Panasonic GF1 med deras Pancake 20/1,7 på fri hand. Den kameran exponerar mycket bra.

Klicka på bilden för att se den i större format!

/Thomas