Systemkamera - 3D

Vi har idag besök av Focus Nordic och vi har fått möjligheten att känna och klämma på mycket nytt. Däribland den nya 3D optiken till systemkameror i G-serien, och även videokameran med 3D inspelning.

3D har setts med skepsis ett tag, eller några år men har nu fort fått fotfäste och det är flera som säljer 3D-TV idag och många har börjat snegla på den tekniken. Även BluRay-spelare med 3D har fått lite omsättning så det ser ut som att 3D får fotfäste lite snabbare än de flesta trott. Därför är det mycket roligt att se att även foto-biten hänger med redan från början, även om det behövs roligare produkter och flera märken, men Panasonic har verkligen tagit ledningen nu med nya produkter i väldigt hög takt.

Optiken delar upp bilden på sensorn så 12,5mm brännvidd ger först x2 med tanke på att det är en 4/3 sensor, sedan x2 igen då man använder halva displayen, så brännvidden på 12,5mm ger motsvarande 50mm bild.

/Tobias