Porträtt

Min yngsta dotter hade ett skolarbete om porträttbilder och ville ha lite assistans i studion. Hennes kompis ställde upp som modell och gjorde ett fantastiskt jobb fast det var första gången. Jag passade på att ta ett par bilder själv, då det var så länge sedan jag fotograferade i studio sist. Vi hade alla jättekul och när bilderna passerat RAW-programmet, läs CaptureOne, så var det dags för Photoshop. Jag ville testa att göra ett riktigt mode-porträtt och i princip härja fritt i Photoshop och här ser du hur det blev.

Det jag gjort är kopiera lagret och sedan lagt gaussisk oskärpa på 3 pixel och sedan lagt till brus. Sedan suddar du bort i det övre lagret där du vill ha skärpa, i princip överallt utom huden. Sedan använde jag ljuseffekter för att få det ljus jag ville ha. Alla dessa verktyg hittar du under menyn filter. Bilden är tagen med Nikon D3s och Nikon AF-S 70-200/2,8.

Klicka på bilden för att se den i större format.

/Thomas