Macro - Tamron 60mm F2

När vi testade Tamron 60mm Macro första gången så fick den Toppklass av Mats. Tamron har ett mycket gott rykte för sin 90mm Macro optik och det var spännande att se om en Macro optik med bländare F2 i 60mm skulle fortsätta med flaggan i topp. Nu vet vi.

Jag gillar Macro men har lite dåligt med tid att fotografera. Jag har använt Tamron 17-50 tidigare och verkligen gillat den, i synnerhet sett till priset. Jag tog med mig Tamron 60mm Macro, kör min Canon EOS 7D på JPEG och tog inga tillbehör med mig, som stativ osv. Varför? Jag vet att om jag gör för mycket som tar extra tid så blir det inget gjort istället. Men förusättningarna är ju bra hårdvarumässigt.

Sagt och gjort, ut och leka lite i hösten, inspirerad av bla. Thomas artiklar som du kan läsa om här i bloggen. Tamron-optiken är faktiskt skarp redan vid F2 vilket överraskar. Den är skarp rakt över och tecknar vackert. Även bakgrundsoskärpan (bokeh) blir snygg, kanske inte det snyggaste jag sett, men mer än OK. Dessutom så tog jag flera bilder rakt emot solen i bakgrunden, och den hanterar det mycket bra.

Optiskt är det en jätterolig optik och ett mycket bra köp för dig som vill börja med Macro. Fungerar även bra till porträtt tack vare skärpan, brännvidden och ljusstyrkan. Lite långsam i fokuseringen men den är modern med innerfokusering vilket är bra.

Läs här för mer info:

Tamron AF SP 60/2,0 Di II Macro 1:1 till Canon EOS

/Tobias