K-5 på gång!

Nu är Pentax K-5 på väg in till oss och vi kommer att göra ett test direkt på den kameran! K-5 har redan fått mycket uppmärksamhet och det känns verkligen som Pentax lyckats hitta rätt med denna modell. Man har teknik som tex används i Nikon D7000 men man har behållit en form och design på K-5 som gör att Pentax-användare både känner igen sig och får bra ergonomi.

Jag har redan smygtestat ett sample, alltså förproduktionsexemplar, av K-5 och jag har bara gott att säga. Känslan är mycket robust, som en K-7, displayen ger en bra uppfattning, autofokusen fungerade mycket bra och precist och dessutom snabbt. Om du är sugen på att välja en lite vassare kamera än instegsmodellerna och vill ha en modern och högteknologisk kamera, så är K-5 absolut värd att spana in. De börjar levereras nu.

/Tobias