GPS:a med Casio

GPS är ett uttryck som man lärde sig för ett antal år sen, som en häftig teknik som används militärt för att navigera sig rätt. Några såg potentialen i detta och det kom upp varumärken som innan GPS-tiden inte fanns eller inte var stora. Vem har idag inte hört talas om Garmin, Tom Tom och Navigon? Det finns idag GPS i klockor, skor, telefoner, MP3-spelare, jaktprodukter, hundsele, bilar, båtar, flygplan...

Även kameror innehåller GPS sedan en tid tillbaka. Nikon lanserade sin P6000 med GPS, och idag finns storsäljare som Panasonic TZ10 med GPS inbyggd. Casio som är stora inom höghastighetsfilmning har nu tillfört GPS i sin senaste kamera. Det är dessutom en hybrid GPS som fungerar om du beger dig inomhus eller tappar kontakten tillfälligt. Klart häftigt!

På bilden visar Erik från Casio upp den nya produkten med en karta i högsta hugg. Vad vi tycker? Det återstår att se, test kommer inom kort. Har du en kamera med GPS? Har du använt det och i så fall, hur tycker du att det fungerade?

/Tobias