Vintertid

Nu är det vintertid, med allt det innebär. Idag har det varit en riktigt fin vinterdag här i Umeå, med solsken och klar, frisk, riktigt kylig vinterluft. Riktigt härligt! Vi utnyttjar vintern på olika sätt, Ralph åker gärna utför, Robin kör helst sin skoter, jag leker med bilen och andra åker pulka i bästa fall.

En sak som är klurig vad gäller fotografering på vintern är att få till vitbalansen. Hur gör man då? Om man ska fotografera en hel del vid samma tillfälle är det bästa att manuellt hitta rätt balans, och sen låsa det värdet. Annars kan gråkort vara till hjälp, men flertalet kameror fungerar minst lika bra med ett vitt A4 ark som är lätt att ta med i väskan. Försök först få till vitbalansen, och när du väl hittat ett bra läge så brukar man få korrigera exponeringen lite.
Försök att få med täckning i snön, vilket kan vara lite klurigt.

Lycka till med dina vinterbilder!