Resa i jul?

Ska du resa iväg i jul? Thailand kanske, eller någonstans runt medelhavet? Oavsett vart så är detta ett perfekt tillfälle att få tid till fotografering. Det har ett dokumentärt värde men också som nöje är det rätt roligt att komma iväg och få leka av sig lite med kameran. För snart ett år sen åkte jag och frugan till Malta, mest för att komma bort lite och ta det lugnt. Billigt fortfarande, betalade mindre för ett nybyggt 5-stjärnigt hotell än IBIS kostar här hemma…och då hade vi väl 10-12 pooler, roomservice, balkong ut emot havet och allt var nytt och fräscht.

Jag bestämde mig för att vara kreativ så att jag tog min Nikon D700 och satte dit 50mm F1.4 optiken, för då måste jag vara just kreativ för att hitta vinklar, men det tar även väldigt lite plats och blev inte så tungt. Jag smusslade med 60mm Macro också, men den blev nästan oanvänd. Bilden till höger visar hur Valletta är byggd efter naturen, istället för tvärtom, och allt andades verkligen medeltid. Husen, hamnarna, forten och det mesta som hade med turismen att göra. Även maten tyvärr som inte överraskade positivt…kokt hare var en populär lunch. Dock inte hos oss, utan Hard Rock Cafe passade bättre. Bildmässigt massor av sköna bilder, då medelhavet var på dåligt humör en dag och gav fantastiska möjligheter till fotografering precis som arkitekturen. En kamera med på resan så är även dålig mat förlåten…