Lite häftigare…lite värre!

Vill du köpa en kamera till någon som vill ha det där lilla extra? Något lite häftigare än det där som alla andra har? Då har jag 3 tips att dela med mig av:

Sony DSC-WX1
En kompaktkamera med CMOS sensor, den typ av bildsensor som sitter i de flesta nya systemkameror som kommer idag. Sony kallar den Exmor och kameran känns som ett solitt stycke metall med rejäla knappar. Skärmen är bra, kanske känns i minsta laget, men kameran är ju liten. Test kommer snart. Men det bådar gott, bilderna ser bra ut.

Samsung ST550
Den har vi pratat om förut i bloggen, och det är ett bra köp för alla som gillar funktioner. Vad sägs om touch-skärm, dubbla skärmar, en på framsidan för porträtt. Perfekt för bloggare och för oss andra som vill ha bilder till våra nätverk på nätet eller till vår hemsida. Det är mycket lättare att ta självporträtt på det här sättet. Bilderna ser bra ut, formatet är bra, batteritiden imponerar.

Nikon CoolPix S70
En ny kamera från Nikon som lovar mycket. Första intrycket känns lyxigt och mycket exklusivt. Det andra som slår en är hastigheten. Supersnabb autofokus, uppstart osv, bland de snabbaste jag någonsin testat! Det häftigaste är dock OLED-skärmen, en ny typ av skärm som börjat komma på mobiltelefoner, med riktigt bra kontrast, färger och generellt upplever man skärmen nästan FÖR bra. Touch även här, inte riktigt lika bra känsla som på Samsung ST550, men nästan, och bilden är bättre. Det här är för den som valt bort Iphone för att den är för vanlig eller för att man vill ha en striktare design. Riktigt stilren!