Kameramobil - snabbtest

Många ersätter sina kompaktkamera med en mobiltelefon, då den alltid följer med och det är smidigt med MMS och bluetooth för att dela bilder. Dessutom är den nästan alltid laddad och i fickan, redo oavsett vad som händer. Jag är själv sugen på en bättre kameramobil, då Nokia E66, fantastisk telefon för övrigt, inte är något att ha som kamera. Jag har testat Samsung Pixon 12.

Första känslan är att den är lite klumpig. När man är van med en tunnare mobil så märker man att denna känns i fickan direkt. Men med så hög upplösning och specifikationer på kameradelen så förstår man att det tar lite plats. Touch-skärmen är betydligt bättre än på billigare touch-mobiler. Inte samma kaliber som vissa HTC och Iphone, men bra känsla och den durrar när man trycker vilket man vänjer sig vid och är en bra funktion. Väldigt lättöverskådliga menyer, bra och tydliga menyval och intuitiva val. Har man fastnat i Nokia eller SonyEricsson menyerna och inte vill byta så tycker jag att man ska ge Samsung en chans. Väldigt lätt att lära sig. Kameran presterar generellt bra. Blixten är för stark och fräter gärna ut bilderna på korta avstånd. Fokusering fungerar väldigt bra för att vara en kameramobil. När jag närstuderar bilderna så är de i väldigt bra kvalité. Räcker definitivt för användning på nätet och för utskrifter upp till A4 generellt.

Personligen skulle jag kunna tänka mig att ha en Pixon 12. Däremot tycker jag det är i högsta laget med en mobiltelefon för de pengarna som Pixon 12 kostar. Oavsett prestanda.

Minus för att den känns och uppfattas lite klumpig.

Plus för kameran, skärmen, det kolfiberliknande medföljande fodralet och menyerna som är de bästa i klassen enligt mig.