Fotografering i Jerez

Hösten 2007, precis hemkommen från Monza och F1 tävlingarna där, fick jag ett samtal av min dåvarande chef som frågade om jag ville följa med på en tjänsteresa till Spanien. Lite osäker på vad familjen skulle tycka om när man precis kommit hem från en resa och ska iväg igen så tvekade jag. Dock hade han redan ringt frugan som inte kunde annat än säga OK, då resan innebar att jag får fotografera Formel 1, från de svåråtkomliga platserna innanför säkerhetstängseln. Det är ju en dröm för ett F1-fan!

Jag begav mig ner till Spanien, Jerez med min Nikon och ett gäng gluggar. Väl framme och på morgonen så försov man sig så klart och allt skulle med ner i väskan och snabbt iväg. Väl framme på anläggningen så ser jag till min besvikelse att den enda optik jag fått med mig från hotellet var Tamron 17-50/2.8. Aj aj aj. En gång i livet, och en normalzoom är allt jag har. En normalzoom jag gillar, men ändå för lite. Trots det fick jag ca 200 bilder varav ett antal pryder kontoret och hemmet. Jag kan fortfarande njuta av ljudet och känslan att stå 3-4 meter från framfarande F1 bilar. Hade jag fått åka nu och drömma om utrustning hade en Nikon D3s med Nikon 70-200 VR och Nikon 24-70/2,8 varit mitt val. Kanske Canon 1D Mark IV och Canon 70-200 IS just tack vare hastigheten och lite crop-effekt som gett ett behagligare spann. Dessutom, F1 på nära håll i 1080p hade varit häftigt!

Vill du dela med dig av en foto-upplevelse? Maila oss på blogg@cyberphoto.se

// Tobias