Ericsson & Eriksson

Efter att vi testat Sony Ericsson Satio så ville jag göra ett test som är lite mer kundorienterat. Jag är ingen hejare på mobiler men teknik är kul. Jämfört med Nokia och Samsung så känna menyerna grötigare och inte lika intuitiva på SonyEricsson som på de andra. Skärmen känns inte lika krispig och kontrastrik. Men! Bilderna blir av jämnare kvalité, blixten ger en bild som ser riktigt bra ut och även utan blixt i nog med ljus så är bilderna riktigt, riktigt bra. Ofta klart jämförbara med en vettig kompaktkamera.

Autofokusen tar lite längre tid, och det tar någon sekund mellan bilderna, men det förlåts av bildkvaliten. Dessutom känns det som att de menyer man först kände var lite kluriga blir rätt smart placerade så fort man lärt sig telefonen, de liksom växer till sig och plötsligt rör man sig utan att tänka i menyerna. Jag skulle personligen vilja rekommendera Satio som en bra kameratelefon för dig som prioriterar kameradelen.

Vad betyder rubriken? Jag blev lite glad då jag idag läste nyheten att Marcus Eriksson, vårt hopp inom motorsport, ska få testköra för Brawn-stallet som vann Formel 1 2009, i spanien om någon vecka. Det är en stor ära att få testköra för vinnarna.

/Tobias