Skärmavbild 2022-09-14 kl. 15.21.17.png

LAND: Sverige/Öland   FOTO: Landskap/Konstfoto  RESELÄNGD: 4 dagar   DATUM: 19-22/10 2023    DELTAGARE: 8-15  

Vill du utveckla ditt fotograferande? Att jobba med bildserier är ett sätt att ta dina fotokunskaper till en ny nivå. En bildserie är ett sätt att få bilder att tillsammans bli starkare än de är var för sig. En bildserie kan vara grunden till en utställning, bok eller en portfolio.

Ta chansen att under fyra intensiva dagar på Öland få handledning, teori och övningar som gör att du lär dig grunderna att jobba med bildserier. Allt detta sker under handledning av Patrik Larsson & Roine Magnusson, två av Sveriges främsta fotografer. När vi är ute och fotograferar i det vackra öländska landskapet kommer det att vara med bildserien i fokus. Vi kommer att röra oss i flera olika spännande miljöer som ger dig möjligheten att hitta de motiv och uttryck du söker för att skapa den perfekta serien bilder. En serie som du sedan kommer att jobba vidare med i konferensrummet. Alla bilder vi använder för att presentera det vi gör under workshopen kommer att vara printade. Under några intensiva dagar kommer du och skapandet av din bildserie att stå i fokus, allt under ledning av två av Sveriges bästa fotografer.

WORKSHOPENS HÖJDPUNKTER:

Lär dig att fotografera för en serie.

 • Upptäck vad som ”gör” en bra bildserie samt varför vissa bilder blir starkare tillsammans.
 • Fotografera det öländska landskapet.
 • Lär dig hitta din personliga stil i din bildserie.
 • Din bildserie printas på plats så att du kan ta med den hem.
 • Handledning av Patrik Larsson och Roine Magnusson.
 • Bildanalys och konstruktiv bildkritik
 • Bild-serie-x2-.jpg

19-22 OKTOBER, 2023

Innan workshopen ska du ha printat fem bilder som representerar dig som fotograf. Bilderna ska du ha med dig till Öland. Storleken på printarna ska vara ca A3 (30 x 40 cm). Önskar du hjälp med printing så kommer Patrik att kunna erbjuda detta till ett specialpris.

DAG 1, (19/10) – FÖREDRAG OCH PRESENTATION
Transport till Öland sker på egen hand. Under eftermiddagen samlas vi på Allégården Kastlösa på södra Öland. Här möts du av Patrik Larsson och Roine Magnusson. Eftermiddagen och kvällen ägnas åt föredrag av Patrik och Roine, där de berättar om tillvägagångssättet när man skapar bildserier. Det kommer även att bli genomgångar av de printade bilderna som var och en haft med sig. Vår första dag tillsammans avslutar vi med en gemensam middag. (M)

20161018_183247_0065.jpg

DAG 2-3, (20-21/10) – SKAPA EN BILDSERIE – PRAKTIK OCH TEORI
Under dagarna kommer vi att fördjupa oss i den kreativa processen bakom att skapa en bildserie. Roine och Patrik kommer att förklara varför vissa bilder blir starkare i en serie än som fristående bilder. När vi är ute och fotograferar kommer Patrik och Roine att inspirera och utmana dig i ditt tänkande. Du kommer att i praktiken få testa hur det är att tänka och fotografera i ett perspektiv där den tidigare bilden hänger samman med nästa. Tillbaka i konferensrummet fortsätter vi att jobba med våra serier och du kommer att få lära dig vilken typ av bilder som passar bra tillsammans och i vilken ordning de ska presenteras för att ge störst intryck på betraktaren. Vår tredje dag tillsammans lämnar vi vårt urval till presentation och print.  (F, L, M)

DAG 4, (22/10) – PRESENTERA DIN BILDSERIE
Under dagen kommer vi att att jobba med att färdigställa våra bildserier och finslipar på vår presentation. Efter lunch avslutar vi workshopen med att alla får presentera sin bildserie från helgen. (F,L)

image006.jpg

FOTOGRAFER 

Kursen ledss av av fotograferna Patrilk Larsson & Roine Magnusson. Läs mer Patrik här och om Roine här. 

BOENDE 

ALLÉGÅRDEN KASTLÖSA***

PRIS & FAKTA 

Pris per person: SEK 10 995:-

Priset inkluderar:

 • Workshop i bildseriefotografering.
 • Inkvartering tre nätter med del i dubbelrum.
 • Måltider enligt dagsprogram (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag)
 • Fotoaktiviteter i den öländska naturen.
 • Skrivare och papper för att kunna skriva ut din serie.
 • Medverkan av Patrik Larsson och Roine Magnusson.
 • Workshop- och föredrag av Patrik Larsson och Roine Magnusson.
 • En fotovärd från Zoom Fotoresor.
 • Moms och hotellskatt.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 1.500:-
 • Transport till Öland.
 • Kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck, etc. 

TRANSPORT

Transport till Öland sker på egen hand. Du bör ankomma senast 15.00 den 7/10 avresan den 10/10 sker ca 15.00. Om du vill ankomma redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

Transport på plats mellan hotellet och de olika fotoplatserna sker med egen bil eller via samåkning.

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade i alla åldrar med viss kamerakunskap och som vill lära sig mer om man skapar en bildserie.

Förkunskaper: Du bör ha koll på din kamera och grunderna i bildbehandling så som import och grundframkallning av bilder. För att få ut maximalt av workshopen bör du också vilja utveckla din personliga bildstil.

Min/max antal: 8/15.

Klädsel: Oömma kläder och bekväma skor.

Utrustning: Kamera med normalzoom, videvinkel och/eller ett tele som ex 70-200mm samt gärna även en vidvinkel och ett fast porträttobjektiv. Laptop med programvaran Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

BOKNING - FOTOGRAFERA DIN BILDSERIE 

Du bokar kursen genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.