Skärmavbild 2021-09-15 kl. 14.23.31.png

LAND: Danmark   FOTO: Wildlife   RESELÄNGD: 3 dagar   DATUM: 4-6/10 2022   DELTAGARE: 8-12   PRIS: SEK 8.475:-

Ta möjligheten att fotografera några av de ca 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar i Jägerborgs hjortpark norr om Köpenhamn, alla på mycket nära håll och under ledning av Roger Brendhagen. 

Tät morgondimma. Det prasslar till bland träden. Något rör sig. Sakta går solen upp och där ut ur dimman, bara femton meter bort, träder en majestätisk kronhjort fram. Hjorten sträcker huvudet mot skyn och avger ett brunstbröl. Kameran smattrar. Detta är en oförglömlig upplevelse och något du kan få uppleva på vår kurs i Jägerborgs hjortpark norr om Köpenhamn. I parken finns mer än 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur på mycket nära håll. Det är dessa vi kommer att fotografera i både morgon- och kvällsljus, allt under ledning av Roger Brendhagen, en av Nordens främsta djur-och naturfotografer.  

Kursens höjdpunkter:

 • Morgon och kvällsfotografering i Jægersborgs Hjortpark.
 • Fotografera kronhjortar i brunst på mycket nära håll.
 • Varierande och vackra omgivningar. 
 • Många dovhjortar och sikahjortar i parken.
 • Medverkan av Roger Brendhagen under hela kursen
 • Föredrag och bildbearbetning under ledning av Roger. 

Photo-Roger-Brendhagen_-19-scaled.jpg

JÆGERSBORGS HJORTPARK

Jægersborgs hjortpark är ett stort naturområde i Klampenborg strax norr om Köpenhamn där kronhjortar, dovhjortar och sikahjortar vandrar fritt. Historien om Jægersborg sträcker sig 300 år tillbaka i tiden då Kung Fredrik III satte upp ett staket runt skogen för att driva in befintliga hjortar i inhägnaden. På den tiden ansågs det vara kungens privata jaktmarker. Idag är parken öppen för allmänheten och är en populär park för alla köpenhamnare. Parken är hem för över 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur vilka man kommer mycket nära om man rör sig stilla i parken. Ur en fotografs synvinkel är hösten bästa tiden att besöka Jægersborg. Det är då kronhjortarna har sin parningstid och det är då man kan fånga kronhjortarnas 

PROGRAM 4-6 OKTOBER 2022

Dag 1, (4/10) - Kvällsfotografering 
Sent på eftermiddagen samlas vi vid entrén till Jægersborgs hjortpark där du möts och hälsas välkommen av Roger Brendhagen varefter vi inleder vår först fotosession i det mjuka kvällsljuset. I Parken som sedan sex år tillbaka finns med på UNESCOs världsarvlista möts du av ett landskap som fylls av öppna ängar, partier av ädellövskog och små sjöar. I omgivningarna rör sig både rådjur och sikahjortar men framför allt kronhjortar och med över 2 000 djur så finns det gott om motiv. Under hela vistelsen i parken kommer Roger att finnas till hands för att hjälpa dig med allt från hur du kan komponera till inställningar på din kamera.  Efter att solen har gått ner över de tidigare kungliga jaktmarkerna beger vi oss till hotellet för incheckning följt av en gemensam middag. Efter middagen avslutas kvällen med ett inspirerande bildspel där Roger visar bilder på de ståtliga kronhjortarna och ge tips och råd om vad du bör tänka på i både när det gäller kvälls- och morgonljus. De kommer att visa hur du kan jobba med ljuset men också hur vi drar nytta av parkens omgivningar för att rama in motiven med parkens träd och växtlighet. (M)

Dag 2, (5/10) - Kronhjortar i Brunst 
Tidig morgon innan solen gått upp vandrar vi in igenom grindarna till Jægersborg och du behöver inte komma långt in i parken innan tystnaden bryts av ett mäktigt bröl. Vi följer brölet som blir starkare och starkare och snart står kronhjorten framför oss ute på ängen, insvept av morgonens dimma. Då vi är tidigt uppe får vi möjlighet att jobba med dagens första ljus och Roger finns till hands för att visa hur du på bästa sätt läser och utnyttjar det mjuka ljus som sakta sköljer över omgivningarna och våra motiv. Lagom till frukost återvänder vi till hotellet varefter det finns tid att ladda morgonens bilder i datorn och importerar dem till Lightroom.  

Kronhjort-i-brunst-fororesa-1.jpg

Photo-Roger-Brendhagen-12-2.jpg

Efter frukost jobbar vi med bildbehandling av de bilder du tagit och Roger kommer att ge dig tips och råd på hur du justerar dina bilder och det finns gott om tid att ställa frågor. Efter lunch som intas på egen hand kommer vi att ha en gemensam bilddiskussion där du får feedback på några av de bilder du tagit. Att få feedback från en av Nordens främsta fotografer kommer ge dig mängder av nya infallsvinklar, bildidéer och inspiration och det är med allt detta vi återigen beger oss ut för att fotografera under eftermiddagen. Tillbaka bland hjortarna försätter vi att utvecklas och utmanas som fotografer och de tacksamma motiven och omgivningarna gör att vi kan fotografera med en variation från närbilder till en grupp av kronhjortar i ett landskap av vackra träd. Med fyllda minneskort återvänder vi till hotellet för middag och bildbearbetning. (F, M)   

Dag 3, (7/10) - Morgonfotografering och kursens bild.  
På morgonen får vi en sista fotomöjlighet att fånga spännande hjortbilder inne i parken. Tillbaka på hotellet äter vi frukost innan vi samlas i konferensrummet, där det är nu dags att ladda in morgorgonens bildskörd skörd i datorn för att sedan välja ut och redigera de bästa bilderna från våra dagar tillsammans. Efter en lunchpaus avrundar vi kursen med en bildgenomgång där  Roger ger feedback på bilderna och de avslutar med att utse ”kursens bild” som går vidare till finalen i ”Årets bild 2022” (F)

Photo-Roger-Brendhagen_-7.jpg

FOTOGRAFER 

ROGER BRENDHAGEN. För mer information om Roger klicka här 

HOTELL 

Hotel Marina****

PRIS 

Pris per person: 8.475:-

Priset inkluderar:

 • Boende med del i dubbelrum på presenterat boende.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, M = Middag).
 • Medverkan av Roger Brendhagen under hela kursen.
 • Bildredigering, bildutvärdering och föredrag. 
 • En värd från Zoom Fotoresor som medverkar under hela kursen.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.
 • Moms.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 1.400:-
 • Luncher.
 • Transport till Vedbæk och mellan hotellet och parken.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring

TRANSPORT

Du bör vara på plats vid entrén till Jægersborgs Hjortpark senast kl. 16.00 och inte planera hemresan tidigare än 15.00. Transport till Hotel Marina i Vedbæksker på egen hand. Lättast tar du dig dit med egen bil eller med Öresundståget till Köpenhamn och sedan byter till lokaltåget till Vedbæk station som bara är en kort promenad från hotellet. Det går även att flyga till Kastrup och sedan ta lokaltåget till Vedbæk station. Flyger du eller åker tåg hjälps vi åt med transporterna mellan hotellet och parken. 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/12

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Valutakurs: DKR 1,37 (per den 15/9 2021)

KAMERAUTRUSTNING

 • Din digitalkamera
 • Teleobjektiv helst upp till 500 mm.
 • Zoomobjekt typ 70-200 mm.
 • Vidvinkel, exempelvis 24-70 mm
 • Ett en- eller trebensstativ.
 • Extra batterier, laddare etc.
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.

BOKNING

Du bokar kursen genom att fylla i nedan formulär.  Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.