Skärmavbild 2021-05-01 kl. 08.57.03.png

LAND: Kenya   SPRÅK: Engelska   FOTO: Resefotografi   RESLÄNGD: 9 dagar   DATUM: 19-27/2 2022   DELTAGARE: 8-12   PRIS: SEK 36 700:-

Följ med en av världens främsta resefotografer Philip Lee Harvey på ett fotoäventyr till Kenya som kommer att bjuda på fantastiska fotomöjligheter. 

I Amboseli möts vi av mängder av motiv såsom giraffer, zebror, bufflar, flodhästar och lejon men framförallt får möjlighet att fotografera stora hjordar med elefanter i ett fantastiskt landskap med Kilimanjaro som bakgrund. Philip kommer under dagarna visa hur vi skapar intressanta djur- och naturbilder där det abstrakta och det vi lämnar utanför bilden kan vara minst lika intressant som en närbild på nationalparkens ståtliga lejon.

Han kommer också lära oss förstå bildkomposition och hur vi kan förenkla våra kompositioner så att de blir mer tilltalande för betraktaren.  Från Amboseli tar vårt fotoäventyr oss vidare till stränderna utanför Mombasa där Philip med helt andra motiv kommer att lära oss hur vi ska skildra en plats för att skapa intresse hos betraktaren och få en röd tråd i berättandet. Han kommer också att utmana vårt kreativa tänkande med fotouppgifter och när vi inte fotograferar lyssnar vi till inspirerande föredrag och har konstruktiva diskussioner kring de bilder och ögonblick vi fångar under denna fantastiska resa.

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Lär dig från en av världens främsta resefotografer.
 • Amboselis djurrika och vackra omgivningar.
 • Fotografera stora hjordar med elefanter.
 • Lär dig hur du planerar en fotografering och skapar mood boards.
 • Lär dig tänka i berättande bilder och hur du skildrar en plats.
 • Besök och fotografera livet i en Masai by.
 • Fotografera fiskarna och vardagen kring stränderna.
 • Utmanande fotouppgifter och konstruktiv bildkritik.
 • Medverkan av Philip Lee Harvey under hela resan.

Commissioned-Photos-by-Philip-Lee-Harvey-Photography-Travel-Photos-Lifestyle-Photos-Commision-Photos.jpg

DESTINATIONER 

AMBOSELI NATIONAL PARK
I de södra delarna av Kenya inte långt från gränsen till Tanzania ligger Amboseli National Park. Till ytan är parken en av de mindre i Kenya men här finns mycket som lockar fotografen. I de varierande omgivningarna möts vi av ett rikt djurliv med bland annat gnuer, giraffer, lejon, hyenor, antiloper och zebror. Men det som gjort parken känt är dess stora hjordar med elefanter och en fantastisk utsikt över världens högsta fristående berg Kilimanjaro som reser sig på andra sidan gränsen i Tanzania. De mäktiga elefanterna framför berget är allt en fotograf kan önska sig och något som inte går att hitta någon annanstans än i Amboseli.

MOMBASAS KUST
Längs med Mombasa kustlinje möts du av en fantastisk kustlinje med kritvita stränder och med mängder av fotomotiv, små byar och städer där vi får möjlighet att fotografera det vardagliga livet och de många ögonblicksbilder som dyker upp vart vi än vänder kamerorna.  Utanför kusten seglar fiskarna i sina enkla träbåtar i det kristallklara vattnet och i vattnet möts man av en helt ny värld med sköldpaddor, delfiner och fiskar.

YE_PLH_A0023.jpg

PROGRAM 19 – 27 FEBRUARI 2022

DAG 1 (19/2) – VÄLKOMMEN TILL KENYA OCH AMBOSELI
På morgonen ankommer vi till Nairobi där vi möts upp av vår värd från Zoom och de lokala guider som kommer att vara med oss de kommande dagarna. Från Nairobi rör vi oss med våra bussar mot Amboseli National Park för några dagar fyllda med oförglömliga fotomöjligheter. På vägen kommer vi att stanna och fotografera det som fångar vårt intresse och när vi börjar närma oss vår lodge gäller det att ha kameran redo då de vilda djuren kan dyka upp när som.  Framme vid lodgen välkomnas vi av Philip Lee Harvey. Efter lite vila och kanske ett svalkande dopp i poolen efter den långa resan samlas för resans första safari i Amboseli National Park. Åter på hotellet kommer Philip berätta mer om vad som väntar oss de kommande dagarna och vad vi ska tänka på när vi under de kommande dagarna fotograferar Afrikas fantastiska djurliv. Härefter serveras en härlig välkomstmiddag där vi lär känna varandra. (L, M)

DAG 2-5 (20-23/2)  – AMBOSELI NATIONAL PARK
Dagarna spenderar vi i en av Philips favoritplatser i Afrika, Amboseli National Park. Tidigt på morgonen beger vi oss ut på safari. Det är denna tid på dagen då djuren är som mest aktiva och i den friska afrikanska morgonluften ser vi sakta solen gå upp över Mount Kenya. Med lite tur hittar vi spår som vi kan följa och kanske hittar vi en flock lejon som äter på ett byte efter en natt med god jaktlycka. Våra dagar är fyllda med fotografisk inspiration och vi kommer att få en inblick i och lära oss hur en av världens främsta rese- och reklamfotografer arbetar. Har du tidigare fotograferat Afrikas vilda djur är det nu dags att tänka i nya fotografiska banor. Philip kommer att visa att det inte alltid handlar om att fylla bilden med huvudmotivet utan att en giraff i landskapet med Mount Kenya som bakgrund kan vara minst lika intressant och hur det du lämnar utanför bilden kan vara lika viktigt som det du väljer att ta med. 

En stor del av uppdraget som resefotograf handlar om att förmedla en känsla av platsen du besöker, allt ifrån landskapet till djuren och människorna. Under våra dagar i Amboseli kommer vi därför att besöka en av Masai folkets byar för att lära oss mer och fotografera deras vardag och traditioner. När vi är ute på safari får vi möjlighet att fotografera Amboselis fantastiska djurliv och med lite tur de elefanter med sina enorma betar gjort nationalparken känd. Philip kommer att rotera mellan våra jeepar så det finns gott om tid för personlig handledning och tips och tricks. Han kommer att visa hur du ska tänka när du fotograferar för ett uppslag med text, något som är lika värdefullt om du ska göra ett reportage för Lonley Planet som när du designar din egen fotobok. 

Kenya_Lioness_Vultures_PLH.jpg

DAG 7-8, (25-26/2)  –  FOTOAKTIVITETER RUNT MOMBASA
Under dagarna i Mombasa kommer vi att utforska stränderna och lära oss att bygga en fotografisk berättelse fast med helt andra motiv och fotografiska ingredienser. Här lockas vi av fiskarna i sina små träbåtar med enorma segel, den vackra arkitekturen och de små detaljerna som bygger helheten. När vi inte utforskar med våra kameror kommer vi att arbeta med bildbearbetning, ha konstruktiva diskussioner kring de bilder vi tar och lyssna på inspirerande föredrag av Philip om allt från hur man kan arbeta med ljussättning till att hitta sin egen fotografiska stil. Det vi lär oss under föreläsningarna kommer vi sedan att prova på i praktiken och vi kommer att få lära oss hur vi kan använda ljuset och olika tider på dygnet för att skapa varierande bilder som förmedlar olika känslor till betraktaren. Under våra dagar vid den Indiska oceanen kommer Philip att ge oss en uppgift där vi med bilder ska bygga en berättelse kring ett specifikt område. Under vår sista kväll av vårt fantastiska äventyr äter vi en gemensam avslutningsmiddag och sammanfattar alla de upplevelser och minnen för livet som vi tar med oss hem. I samband med avslutningsmiddagen kommer Philip att utse resans bild vilken går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2022”. (F, L, M)

DAG 9 (27/2)  – HEMRESA
Idag är det dags att lämna Mombasas vackra stränder bakom oss och efter att ha checkat ut tar vi oss till flygplatsen för vidare transport på egen hand.

shutterstock_346596593.jpg

FOTOGRAF 

Resan leds av Philip Lee Harvey en av världens främsta rese- och reklamfotografer. För mer information om Philip läs här

BOENDE 

ZEBRA PLAINS AMBOSELI CAMP****

WATERLOVERS BEACH RESORT****

PRIS

Pris per person: SEK 36 700:-

Priset inkluderar:

 • Samtliga busstransporter enligt program.
 • Inrikesflyg Ambroseli – Mombasa.
 • Boende i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Safaris i jeepar enligt program.
 • Besök i Masai by.
 • Diverse fotoaktiviteter i Mombasa.
 • Medverkan av Philip Lee Harvey under hela resan.
 • Lokal naturguide under resan.
 • Lokala rangers i parkerna.
 • Dricks, förutom till den lokala naturguiden.
 • Medverkan av en värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra skatter.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.

Priset inkluderar ej:

 • Flyg t/r till Kenya.
 • Enkelrumstillägg. SEK 3 700:-
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefon etc.
 • Dricks till den lokala rangers, cirka 10 USD/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För mer information om detta se under rubriken "Reseinformation".

FLYG

Flyg till Nairobi sker på egen hand. Du bör ankomma Nairobi senast runt 08.00 den 19/2. Hemresan från Mombasa kan du boka när du vill den 27/2. 

Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Språk: Språket sker huvudsakligen på engelska med svensktalande värd från Zoom.

Målgrupp: Fotointresserade av att utveckla sitt bildspråk inom resefotografering.

Min/max antal: 8/12.

Kalkylkurs: USD 8,20 (per den 5/1 2021)

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se under rubriken "Reseinformation".

UTRUSTNING

 • Din digitalkamera.
 • Teleobjektiv runt 30 0mm för safaris samt zoom objektiv typ 70-200 mm och ett vidvinkel, exempelvis 24-70 mm.
 • En- eller trebensstativ.
 • Extrabatterier.
 • Batteriladdare till kameran och annan elektronisk utrustning.
 • Minneskort efter behov.
 • En fotoväska som klarar kamerautrustningen och extra kläder.
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.

BOKNING - KENYA TRAVEL PHOTOGRAPHY 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.