Skärmavbild 2021-11-23 kl. 10.47.40.png

LAND: Sverige  FOTO: Sportfoto  RESELÄNGD: 3 dagar   DATUM: Våren 2022   DELTAGARE: 8-12   PRIS: SEK 7.980:-

Lär dig fotografera sportfoto tillsammans en av Sveriges främsta sportfotografer och få möjlighet att fotografera en allsvensk fotbollsmatch från sidlinjen.

Har du drömt om att börja fotografera sport eller har du redan provat på det i liten skala? Tillsammans med Sveriges och en av världens bästa bildbyråer för sportfoto, Bildbyrån, har du nu möjlighet att delta på en inspirerande introduktions workshop i sportfotografering. Under en weekend kommer du att få personlig handledning och tips från en av Sveriges mest meriterade sportfotografer, Bildbyråns Johanna Lundberg. Du kommer att blanda fotografering och praktiska genomgångar med föreläsningar och bildanalys där du får feedback på dina bilder. Nikon kommer även att presentera utrustning anpassad för sportfoto. Höjdpunkten är när du från sidlinjen får fotografera den allsvensk matchen Djurgården-Häcken på Tele2 Arena och testa det du lärt dig under workshopen. Självklart finns representanter från Bildbyrån på plats under matchen för att ge dig tips och råd.

KURSENS HÖJDPUNKTER:

 • Fotografera den allsvensk matchen Djurgården-Häcken från sidlinjen.
 • Lär dig grunderna i sport fotografering
 • Lär dig hur du fångar de unika ögonblicken.
 • Få kunskap om tekniken för att bäst fotografera snabba händelser.
 • Få feedback på dina bilder av Bildbyråns fotografer.
 • Vi jobbar med allt från förberedelser, fotografering och efterbearbetning.
 • Prova Nikons utrustning.
 • Lär dig sportfotografernas arbetsflöde.
 • Medverkan av Bildbyråns fotograf Johanna Lundberg och kollegor.
 • Inspirerande föredrag från en av Sveriges främsta sportfotografe

BB160221JL023.jpg

WORKSHOPENS HÖJDPUNKTER 

 • Föredrag i grunderna i sportfoto och vad som bygger upp en bra bild.
 • Hur du ska planera och tänka för att fånga de unika ögonblicken.
 • Hur du planerar dagen samt val av utrustning.
 • Hur du jobbar på plats på ett idrottsevenemang bland andra fotografer.
 • Kommunicerar med bildbyrån under evenemanget.
 • Bildval. Vilka skickar jag vidare för publicering i tidningen.
 • Efterbearbetning och ur sparar jag bilderna.
 • Feedback på dina bilder.

PROGRAM VÅREN 2022

DAG 1 – SAMLING, TEORI OCH PRAKTIK
På lördagsförmiddagen samlas vi på Quality Hotel Globe där vi möts av Johanna Lundberg och en värd från Zoom Fotoresor. Vi inleder våra dagar tillsammans med ett inspirerande teoripass där ni kommer gå igenom grunderna i sportfoto. Johanna kommer att berätta vad som bygger upp en bra bild och hur du ska planera och tänka för att vara beredd och fånga de unika ögonblicken som kanske bara händer en gång. Du kommer att få höra spännande berättelser från världens största arenor fyllda med handfasta tips om hur vi själva ska tänka när vi under några fartfyllda dagar dyker in i sportfotografins värld. Under dagen kommer vi sedan i praktiken att testa det vi lärt oss under dagens inspirerande genomgång i form av att vi fotograferar en fotbollsmatch i de lägre divisionerna. Detta blir vår första inblick i sportfotografins värld och vi får möjlighet att röra oss runt planen för att testa olika utsnitt och kompositioner beroende på vilken del av spelet vi vill fånga på bild och vilken känsla bilden ska förmedla. Tillbaka på hotellet kommer vi att jobba med bildbearbetning och bildgenomgång av dagens bildskörd. Efter middagen kommer det att bli ett föredrag där Johanna visar det arbetsflöde Bildbyrån använder när de fotograferar några av världens största idrottshändelser. (L, M)

BB160707JL128.jpg

DAG 2 – FOTOGRAFERA EN ALLSVENSK MATCH
Vår andra dag tillsammans inleder vi med en gemensam bildgenomgång där vi kommer att titta på och få konstruktiv bildkritik på de bilder som togs under gårdagen. Vi kommer också att få ett besök av en representant från Nikon som kommer att visa den senaste utrustningen. Fyllda med tips och nya insikter är det dags för lite praktisk fotografering då vi under kontrollerade former får möjlighet att öva sig på att fånga rörelser när vi fotografera olika friidrottsgrenar. Efter lunch är det dags att börja förberedda sig för workshopens stora höjdpunkt då du från sidlinjen får fotografera den allsvensk match mellan Djurgården och Häcken på TELE 2 Arena. Vi beger vi oss till arenan i god tid för att följa händelserna redan från uppvärmningen. Att på nära håll få fotografera två av Sveriges främsta fotobolslag är ett perfekt tillfälle att utnyttja all den kunskap du fått under de senaste dagarna. För att du ska få ut det mesta av fotograferingen finns förutom Johanna även andra representanter från Bildbyrån med under hela matchen för att ge tips, råd och kontinuerlig feeback på dina bilder. Efter slutsignal återvänder vi till hotellet för middag där vi får möjlighet att prata om det vi upplevt och fotograferat under matchen. (F, L, M)

DAG 3 – BILDGENOMGÅNG OCH WORKSHOPENS BILD
Workshopens sista dag arbetar vi med bildbearbetning från gårdagens förhoppningsvis händelserika match och vi går igenom alla de sekvenser och ögonblick som vi under 90 minuter fångades på bild. Efter lunch avslutar vi våra dagar tillsammans med att du får lämna in dina bästa bilder från matchen varefter Johanna kommer att utse workshopens bild som går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild 2022”. (F, L)

BB191220JM036.jpg

BILDBYRÅN

Bildbyrån är Skandinaviens ledande bildbyrå för sportfoto med de absolut bästa fotograferna bland annat några av världens bästa sportfotografer. Bildbyråns fotografer bevakar de största internationella sportevenemangen och har sedan 1953 bidragit till att definiera idrottens viktigaste händelser och dess främsta personligheter. Byrån och dess fotografer har genom åren erhållit ett stort antal internationella priser såsom Picture of the Year International, NPPA:s Best of Photojournalism och Årets bild bara för att nämna några. Bildbyrån har även ett stort arkiv av sportbilder från över 60 år av idrottshistoria. Det fyller vi på varje dag, dygnet runt, året om med bilder från byråns egna prisbelönta fotografer.

FOTOGRAF 

JOHANNA LUNDBERG – SPORTFOTOGRAF

Johanna har jobbat som fotograf på Bildbyrån sedan 2013, där drivkraften alltid varit en stark passion för sport och supporterskap. Hon klassas som en av Sveriges absolut bästa sportfotografer och har bevakat både världs- och europamästerskap men satsar även på längre reportageresor. Hon är 2016 års mottagare av Lars-Gunnar Björklunds stora sportjournaliststipendium.

HOTELL 

QUALITY HOTEL GLOBE****

PRIS

Pris per person: SEK 7.980:-

Priset inkluderar:

 • Workshop i sportfotografering.
 • Inkvartering två nätter i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Möjlighet att fotografera en allsvensk match från sidlinjen.
 • Inträde till den allsvenska matchen.
 • Fotopass till den allsvenska matchen.
 • Medverkan av Johanna Lundberg.
 • Workshop- och föredrag av Johanna Lundberg.
 • Medverkan av en representant från Zoom Fotoresor.
 • Moms, hotell- och andra skatt.
 • Värt att veta och annan information från Zoom Fotoresor.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 1.400:-
 • Transport till Stockholm.
 • Kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck, etc.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att lära sig/utveckla sina kunskaper i sportfotografering.

Min/max antal: 8/12.

Klädsel: Oömma kläder och bekväma skor.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

KAMERAUTRUSTNING

Systemkamera med seriebildtagning. Objektiv från medellångt telen upp till långa telen på 400-600mm. Du bör även ha med ett enbenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

TRANSPORT 

Transport till Stockholm sker på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Du bör vara på plats på hotellet i Stockholm senast 10.00 dag 1 och inte panera din hemresa förrän efter 14.00.

Transport på plats mellan hotellet och de olika fotoplatserna sker med egen bil, via samåkning eller vid kommunala transporter.

BOKNING - SPORTFOTO 

Du bokar kursen genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.