Skärmavbild 2022-01-27 kl. 14.32.43.png

LAND: Sverige   FOTO: Inspiration LÄNGD: 3 dagar   DATUM: 9-111/6 2023   DELTAGARE: 8-15 

Följ med på en inspirerande helg med en av världens främste rese- och reklamfotografer, Philip Lee Harvey. Tillsammans kommer vi att fördjupa oss i allt från komposition till hur det går att hitta inspiration i allt från musik till konst och få konkreta tips och övningar för att hitta och utveckla vårt eget bildspråk.

Fotografera vilda djur i Kenya för ett resemagasin eller en reklamfotografering för British Airways. En av de viktigaste egenskaperna i Philips jobb är att anpassa sig efter uppdraget, vara kreativ och skapa det bästa av förutsättningarna. Oavsett vad du gillar att fotografera kommer Philips  bredda erfarenhet ge dig nya insikter i allt från hur du kan skapa bättre ljus i dina bilder till att hitta inspirationen inför din nästa fotoresa eller fotouppdrag.

En av de viktigaste komponenterna i Philips bildskapande är ljuset och under kursen kommer vi att få lära oss läsa hur ljuset faller och hur det går att jobba med det för att förändra känslan i en bild och hjälpa dig framhäva det du vill förmedla. Under våra dagar tillsammans kommer vi att varva inspirerande föreläsningar med ”hands on” demonstrationer där Philip ute i fält bland annat kommer visa hur vi kan jobba med och förändra ljuset.  Det blir också bildredigering och bildgenomgångar med konstruktiv feedback från Philip. Våra dagar tillsammans avslutas med  utmanande uppgifter som ska sätta vårt skapande på prov och utveckla oss som fotografer.

KURSENS HÖJDPUNKTER:

 • Lär dig om hur hur läser ljuset.
 • Live demonstrationer i hur ljuset kan förändra en bild.
 •  Inviduella samtal med Philip Lee Harvey.
 • Hur du komponerar med olika utrustning och förutsättningar.
 • Hur man kan hitta inspiration i allt från konst till musik
 • Nycklarna och konkreta övningar för att hitta ditt bildspråk.
 • Hur du kan komponera samma motiv med olika utrustning
 •  Lär dig hur flera små beslut bygger upp en helhetsbild.
 • Utmanande uppgifter med feedback från Philip Lee Harvey.

PastedGraphic-1.jpg

PROGRAM 

DAG 1, (9/6) – INTRODUKTION & INSPIRERANDE FÖREDRAG
Samling på förmiddagen på Hotell Vann där du möts av Philip Lee Harvey och en värd från Zoom Fotoresor. Kursens inleds med föredrag av Philip. om hur han jobbar som en av världens främsta rese- och reklamfotografer. Han kommer att visa bilder från runt om i världen och ge dig en första inblick i allt från ljussättning, komposition och inspiration, ämnen som vi de kommande dagarna kommer att fördjupa oss i. Han kommer också berätta om  hur kan hitta inspiration i allt från musik till filmer till konst. Han kommer också prata om nycklarna för att hitta och utveckla sitt eget bildspråk, något som har varit avgörande för honom när det gäller att lyckas i en bransch med mycket konkurrens.

Härefter är det dags att ge oss ut och fotografera i de inspirerande omgivningarna runt hotellet och fokusera på en av fotografins viktigaste delar, kompositionen. Philip kommer med praktiska exempel visa hur han använder olika element i omgivningarna för att både komponera enligt klassiska kompositionsregler och hur bilden kan göras intressantare om man ibland bryter mot reglerna. Med de olika objektiven i sin kameraväska kommer han också visa hur han på samma motiv kan komponera på olika sätt beroende på de olika förutsättningar i utrustningen. Härefter blir det tid att på egen hand testa.

Innan middagen delar Philip ut en uppgift på hur du ska fånga morgonljuset följt av en gemensam middag då det finns det gott om tid för frågor och diskussioner.

SANI_03_Forest_2158.jpg

 DAG 2, (10/6) – LJUSSÄTTNING & KOMPOSITION
Morgonen inleds med fotografering i morgonljuset enligt de förutsättningar som Philip presenterat kvällen före. Efter frukost kommer vi att ägna oss åt ljuset och ljussättning. En av de saker som gjort Philip eftertraktad bland resetidningar och andra uppdragsgivare inom turistnäringen är hans sätt att jobba med ljus och ljussättning. Du kommer att få lära dig om hur ljus kan förändra känslan i en bild och hjälpa dig framhäva det du vill förmedla. Med exempel från olika situationer och med både naturligt och artificiellt ljus kommer du att få lära dig läsa hur ljuset faller och hur du kan både kontrollera, skapa och förstärka det. Bland annat kommer Philip att presentera hur du kan skapa kvällskänsla i ett rum trots att bilden är tagen mitt på dagen.

Efter föreläsningen kommer Philip under en livedemonstration att visa hur han jobbar med ljussättning. Du kommer att få se både hur han fotografera i befintligt ljus och vilka resultat lite extra artificiellt ljus kan ge beroende på hur mycket och var man placerar ljuset. Även om ljuset är det vi fokuserar på under fotograferingen kommer Philip ta dig igenom processen av att genom flera mindre åtgärder bygga bilden till en helhet.

PLH_PDF_Hotels & Experience incl.Sani5.jpg

Efter lunch är det dags att ge oss ut och fotografera i de inspirerande omgivningarna runt hotellet och fokusera på en av fotografins viktigaste delar, kompositionen.  Philip kommer med praktiska exempel visa hur han använder olika element i omgivningarna för att både komponera enligt klassiska kompositionsregler och hur bilden kan göras intressantare om man ibland bryter mot reglerna. Med de olika objektiven i sin kameraväska kommer han också visa hur han på samma motiv kan komponera på olika sätt beroende på de olika förutsättningar i utrustningen. Härefter blir det tid att på egen hand testa.

Tillbaka på hotellet laddar vi in dagens bildskörd i datorn och ägnar lite tid åt att redigera bilder. Förutom att Philip kommer ge individuella redigeringstips kommer han också att prata om sitt eget arbetsflöde när det gäller bildhantering och redigering. Vi avslutar dagen med en gemensam middag. (F, L, M)

Lux_Gardens_PLH.jpg

DAG 3, (11/6) – FOTOGRAFERING & REDIGERING 
På morgonen är det dags för en sista fotosession innan vi ägnar  resterande del av förmiddagen och en stund efter lunch  att jobba med bildbearbetning och 

Philip kommer gå runt och ge individuella redigeringstips. Kursen avslutas med att Philip kommer ge konstruktiv feedback på ett antal bilder deltagarna lämnat in och därefter dela ut priset för ”Resans bild” vilken går vidare till finalen Zooms tävling ”Årets bild 2022” där förstapriset är ett presentkort på 5 000:-. (F, L)

FOTOGRAF 

Resan leds av Philip Lee Harvey en av världens främsta rese- och reklamfotografer. För mer information om Philip läs här

BOENDE 

HOELL VANN****

PRIS

Pris per person: SEK 8 850:-

Priset inkluderar:

 • Tre dagars kurs i med Philip Lee Harvey.
 • Boende i del i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Alla aktiviteter enligt program.
 • Medverkan av fotografen Philip Lee Harvey under hela kursen.
 • Föredrag och bildredigering med Philip Lee Harvey.
 • Praktisk reseinformation innan kursen
 • Moms och hotellskatt.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till Bohuslän och hotell Vann.
 • Enkelrumstillägg. SEK 1 900:-  
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring. För mer information om detta se under rubriken "Reseinformation".
 •  

TRANSPORT

Transport till hotell Vann  på egen hand. Du bör inte ankomma senare än kl. 10.00 den 9/6 och inte planera hemresan tidigare än kl. 16.00 den 11/6.

Om du vill ankomma redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

Transport på plats mellan de olika fotoplatserna sker med egen bil eller via samåkning.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer som vill utvecklas inom resefoto, inspiration samt lära sig om komposition och ljusättning.

Min/max antal: 8/15.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se under rubriken "Reseinformation".

KAMERAUTRUSTNING 

 • Din kamera.
 • Objektiv från vidvinkel till medellånga telen
 • Ett trebensstativ.
 • Extra batterier till kameran.
 • Extra minneskort.
 • En laptop med programvaran Photoshop CS eller Lightroom.
 • En kameraryggsäck som även ger plats till regnkläder.

BOKNING 

Du bokar denna kurs genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.