Skärmavbild 2022-10-27 kl. 17.28.01.png

LAND: Sverige   FOTO: Hästar  RESELÄNGD:  3 dagar   DATUM: 26-28/8 2023   DELTAGARE: 8-15

Lär dig skapa vackra och många gånger sagolika bilder på denna inspirerande kurs i hästfotografering med fotograf Maria Lindberg, guldmedaljör SM i Fotografi och medlem i det svenska landslaget i fotografering.

Under en helg i vackra omgivningarna kring Möckelsnäs Herrgård får du lära dig allt om hästfotografering från planering och förberedelser till färdig bild. Vi kommer att spendera mycket tid med att fotografera och till hjälp har vi flera hästar men också modeller vilket ger mängder av varierande fotomöjligheter. Under fotograferingen kommer Maria Lindberg med tips på allt från hur du ska använda omgivningarna och modellerna för att skapa rätt känsla och inramning till kamerainställningarna som underlättar fotografering. Maria kommer också lära dig hur du skapa ett bra samspel mellan fotograf, häst och modell, så att du kan förverkliga dina bildidéer och utveckla ditt fotograferande.

När vi inte fotograferar jobbar vi med bilderna i datorn där Maria kommer lära ut sin redigeringsteknik som ger bilderna en sagolik känsla. Lägg till inspirerande föredrag, bilddiskussioner och utvecklande bildkritik på dina bilder så är detta den perfekta kursen för dig som vill ta steget och utvecklas som hästfotograf.

KURSENS HÖJDPUNKTER

 • Fotograferar både hästar fristående och med modeller.
 • Fotografera i vackra omgivningar.
 • Lär dig använda omgivningarna som inramning.
 • Bilddiskussioner med feedback på dina bilder.
 • Medverkan av Maria Lindberg under hela kursen.
 • Marias redigeringsteknik för att skapa sagolika bilder.    
 • Personlig handledning av Maria under fotografering och redigering.

Hast o Drottning Fotograf Maria Lindberg.jpg

 •  

DAG 2, (26/5) – FÖREDRAG OCH FOTOGRAFERING
Efter lunch samlas vi på Möckelnäs Herrgård där du möts upp av Maria Lindberg och en värd från Zoom Fotoresor. Efter incheckning samlats vi i konferensrummet där Maria inleder med ett inspirerande föredrag som ger dig grunderna i hästfotografering saker vi senare under dagen kommer få testa i de vackra omgivningarna kring herrgården. Med konkreta exempel kommer du att få en första inblick i hur man bygger upp en lyckad hästfotografering från den första planeringen till att välja rätt plats, kläder och hur vi sedan jobbar med både hästen och eventuell modell, allt för att du ska få de bilder du föreställde dig. Maria kommer gå igenom hur man får hästen att ”samarbetar” och hur man gör för att få rätt samspel mellan häst och modell.

Fyllda med bildidéer äter vi middag innan ger vi oss ut i fält där Maria har förberett med både hästar och modeller, under våra dagar tillsammans kommer vi nämligen att få lära oss fotografera hästar på egenhand men också hur vi kan skapa ännu mer intressanta bilder om vi fotograferar hästen tillsammans med en modell. Efter att ha bekantat oss hästarna kommer Maria nu ta oss med ut i herrgårdens grönskande omgivningarna för vissa hur hon tänker när hon väljer ut rätt plats för fotograferingen. Du kommer att få lära dig om hur ska tänka kring bakgrund och hur man kan använda naturen för att skapa en effektfull inramning av våra motiv.

Med flera olika modeller börjar vi fotografera och får en första inblick i de möjligheter och utmaningar som möter en hästfotograf. Maria finns hela tiden med för att ge tips,  råd och personlig handledning. (M)

Häst Fotograf Maria Lindberg-10.jpg

Häst Fotograf Maria Lindberg-16.jpg

DAG 2, (27/5) – HELDAG MED HÄSTFOTOGRAFERING
Idag har vi en fullspäckad dag framför oss och vi inleder den med en fotosession i det mjuka morgonljuset. Fyllda med bildidéer från gårdagen fortsätter vi att utmana och utveckla vårt fotograferande tillsammans med Maria. Precis som under gårdagen finns Maria med vi fotograferingen och hjälper dig inte bara med att få ut dina kreativa idéerna utan även hur du ska förverkliga dem med rätt val av objektiv, inställningar på kameran och små tips och trix.

Tillbaka på herrgården efter en morgon i den friska försommarluften laddar vi in bilderna i datorn. Maria kör en genomgång i Photoshop och lär dig grunderna i hur hon skapar en sagolik känsla i bilderna. Maria kommer även att utvecklande feedback på de bilder vi har tagit.

Under sen eftermiddagen beger vi oss ut i naturen för ännu en fotosession och med Marias feedback får du nu möjlighet att prova nya och finslipa gamla idéer. Vi avslutar dagen med en god middag och massor av fotosnack tillsammans. (F, L, M)

DAG 3, (28/5) – REDIGERING OCH RESANS BILD 
På förmiddagen jobbar vi vidare med efterbearbetning med Marias redigeringsteknik som adderar en varm och sagolik känsla till bilderna. Under förmiddagen ska du också välja ut dina bästa bilder från helgen då Maria efter lunch kommer avsluta våra dagar tillsammans med att utse ”Kursens bild” som går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2023” där förstapriset är ett presentkort värt 5000:-. (F, L)

Häst Fotograf Maria Lindberg-25.jpg

FOTOGRAF 

Kursen leds av Maria Lindberg, guldmedaljör SM i Fotografi och medlem i det svenska landslaget i fotografering.

BOENDE 

MÖCKELSNÄS HERRGÅRD****

PRIS  & FAKTA 

Pris per person: SEK  9 550:-Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program.
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Kurs i hästfotografering.
 • Hästar vid alla fotograferings tillfällen.
 • Medverkan av modeller.
 • Medverkan av Maria Lindberg under hela kursen.
 • Diverse föredrag och workshops med Maria Lindberg.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Värt att veta folder inför krusen.
 • Kompendium med alla stegen i Marias fotografering samt redigering steg för steg.
 • Två månaders gratis medlemskap på Moderskeppet.
 • Medlemskap i Fotograf Maria Lindbergs facebook-grup.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 1 900:-
 • Transport till Möckelsnäs Herrgård.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring. För mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

TRANSPORT

Transport till Möckelsnäs Herrgård strax utanför Diö i Småland sker på egen hand. Du bör inte ankomma senare än 14.00 den 26/5. Kusen beräknas vara slut runt 14.00 den 28/5.

Transport på plats mellan de olika fotoplatserna sker med egen bil eller via samåkning.

FAKTA

Målgrupp:Fotografer intresserade av att lära sig hästfotografering.

Min/max antal: 8/15.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc., se vår webb under Övrigt. 

UTRUSTNING

Din kamera.

Teleobjektiv, gärna mellan 85-200 mm.

Normalobjektiv runt 50 mm.

Laptop med  programvaran Photoshop.

BOKNING - HÄSTEN & DU

Du bokar kurs genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.