Skärmavbild 2021-10-25 kl. 12.21.26.pngLAND: Irland  FOTO: Landskap  LÄNGD: 6 dagar  DATUM: 31/1- 5/2 2023  DELTAGARE: 10-14  

Följ med fotograf Roine Magnusson till Irland i februari och fotografera ett lika fantastiskt som varierande kustlandskap när det är som mest dramatiskt.

 Resan börjar i vackra Killarney National Park, där du får fotografera parkens omtalade sjöar och vattendrag omgivna av skogspartier och karga bergssluttningar. Vi fortsätter härefter mot kusten där du möts av ett vackert och många gånger dramatiskt kustlandskap där motiven byts från vassa och dramatiska klippor till grönskande kullar och som leder blicken ner mot vattnet. Här tar kritvita stränder vid och du får möjlighet att experimentera med långa slutartider för effektfulla bilder. Vår resa avslutas vid de världsberömda Cliffs of Mother där de branta klipporna stupar rakt ner i vattnet och det känns som om man har kommit till världens ände.

Ta chansen och följ med Roine Magnusson, mångfaldigt prisbelönt fotograf, till Irland i en tid på året vädret bjuder på dimma och effektfulla moln vilka tillför ytterligare dramatik åt det spektakulära landskapet.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • De stupande och världsberömda Cliffs of Mother.
 • Dinglehalvön med allt från fina sandpartier till bergslandskap.
 • Killarney National Park med sina berömda sjöar, skogspartier och karga bergssluttningar.
 • Kerry Cliffs dramatiska klippor.
 • Irlands vackra natur.
 • Den irländska musiken och publivet.
 • Medverkan av Roine Magnusson.

RM-181227-5352.jpg

IRLAND

Irland bjuder på en hänförande natur, hundratals slott, pittoreska byar, små slingriga vägar, oräkneliga pubar och trevliga människor. Men Irland bjuder även på dramatiska klippor, stillsamma floder, glittrande sjöar, autentisk landsbygd och gröna kullar. Det är därför inte svårt att förstå varför Irland kallas för ’Den gröna ön’. Irland har ca 5 miljoner invånare varav nästan 1,4 miljoner bor i Dublin, Irlands huvudstad.

RM-181230-6050.jpg

PROGRAM 31/1-5/2, 2023

OBS! Då på Irland är mycket omväxlande och kan skifta från solsken till regn på bara några timmar kan programmet ändras på plats. Detta för att du ska få ut så bra fotomöjligheter som möjligt.

DAG 1, (31/1) –ANKOMST TILL IRLAND
Runt lunchtid möts vi på Dublins flygplats där vi hälsas välkommen av Roine Magnusson och en värd från Zoom Fotoresor. Vårt mål för dagen är Killarney på den irländska västkusten. På vägen dit kommer vi att göra spontana fotostopp om det är något som fångar vårt intresse. När vi ankommer till Killarney checkar vi in på Killarney Court Hotel. 

Efter incheckning kommer Roine att hålla ett föredrag och berätta vad du, fotomässigt kan förvänta dig under de kommande dagarnas fotografering. Du kommer även att få tips och råd om vad du bör tänka på när du fotograferar det irländska landskapet som bjuder på lika fantastiska som varierande fotomöjligheter. Kvällen avslutas med en gemensam middag. (M)

DAG 2-3, (1-2/2) –KILLERNEY NATIONAL PARK & DINGLEHALVÖN
Målet för dagen är de mäktiga Kerry Cliffs och vägen dit tar oss genom Killerney National park. Området har ett varierat landskap med sjöar, skogsområden och vattenfall som faller ner längs de karga bergsluttningarna. I nationalparken finns Irlands högsta bergskedja men området är kanske mest känd för sina omtalade sjöar som vackert ligger inbäddat i det omgivande landskapet. När vi rör oss genom nationalparken gör vi flera fotostopp innan vi tar oss ut på den breda udden ut i Atlanten. Vägarna tar oss genom ett gammalt irländskt jordbrukslandskap till ett av Roines favorit ställen, Kerry Cliffs. Framför oss stupar de vassa och nästintill sågtandsliknande klipporna rakt ner i Atlanten och med lite tur har vädret med oss, då dimma och effektfulla moln tillför ytterligare dramatik åt det spektakulära landskapet. Roine kommer att ge tips och råd på hur vi på bästa sätt skapar bilder som förmedlar det storslagna landskapet av klipporna som bildades för över 400 miljoner år sedan. Vänder vi sökaren lite längre ut i Atlanten så ser vi två öar som reser sig mitt ute i det blå havet, Skellig Islands som är en av tre platser i Irland som finns med på Unescos världsarvlista. 

Med bilder på våra minneskort fortsätter vi resan mot Dingle där vi checkar in på Dingle Harbour Lodge. På Dingle halvön kommer vi att fotografera allt från klippkust till vackra stränder där sandbankarna leder betraktakarens öga vidare i bilden mot bergen som tonar fram ut dimman. Du kommer också att få möjlighet att jobba med långa slutartider för att skapa effektfulla bilder på vattnet som sköljer in över klipporna. På halvön finn även ett vackert bergslandskap där vissa av topparna är närmar 1 000 meter höga. Luncher äter vi på lokala pubar/restauranger längs vägen och betalas av var och en på plats. 

När vi inte fotograferar jobbar vi med bildbearbetning och har gemensamma bildgenomgångar där vi tittar på varandras bilder och får konstruktiv kritik och feedback från Roine Någon av kvällarna äter vi även middag på en lokal pub och lyssnar på irländsk folkmusik. (F, M)

RM-181230-6042.jpg

DAG 4-5, (3-4/2) – CLIFFS OF MOTHER
De sista dagarna på resan i området kring de världsberömda Cliffs of Mother. När vi genom sökaren blickar ut över klipporna som stupar hundratals meter rakt ner i havet känns det som att vi har kommit till världens ände. Även om Cliffs of Mother är det som lockar mest i området finns det för en fotograf mycket mer att upptäcka. Vid Doolin Point, ett populärt område för surfare fotograferar vi vågorna som med full kraft rör sig in mot land. När vi når Black Head och ser fyren som är omgiven av kalksten får du möjlighet att ta en annan typ av bilder än de storslagna vyerna vid Cliffs of Mother. Kalkstenen med sina olika mönster sätter i gång kreativiteten och man kan fokusera på ett utsnitt av stenen som skapar en grafiskt snygg bild. De sista två nätterna på denna resa bor på The Inn at Dromoland. Luncher äter vi på lokala pubar/restauranger längs vägen och betalas av var och en på plats.

Under resans sista kväll äter vi en gemensam avslutningsmiddag samtidigt som Roine kommer  utse ”Resans bild” som är med och tävlar om ett presentkort värt 5 000:- i ”Årets bild 2023”. Kvällen avslutas på en lokal irländsk pub med traditionella folkmusik och kanske en Guinness, det mörka irländska ölet som är känt över hela världen. (F, M)

DAG 6, (5/2) – HEMRESA  
Efter frukost beger vi oss tillbaka mot Dublin, längs vägen gör vi fotostopp och tar resans sista bilder av det irländska landskapet. Framme vid flygplatsen i Dublin väntar vidare transport mot Sverige på egenhand. (F)

RM-181228-5665.jpg

FOTOGRAF 

Resan leds av landskapsfotografen Roine Magnusson. Läs mer här 

HOTELL 

Killarney Court Hotel***+

Dingle Harbour Lodge***

The Inn at Dromoland****

PRIS 

Pris per person: SEK 19 900:-Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, M=Middag).
 • Dagliga fotoaktiviteter.
 • Medverkan av Roine Magnusson.
 • Workshop av Roine Magnusson.
 • Bildbearbetning och bildkritik.
 • Teknisk färdledare från Zoom.
 • Färdhandlingar och reseinformation.
 • Hotell och andra lokala skatter.

Priset inkluderar ej:

 • Flyg till Irland.
 • Enkelrumstillägg. SEK ??
 • Luncher betalas direkt på plats.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

TRANSPORT

Du bör inte ankomma Dublin senare än ca 12.00 den 31/1 och inte boka din hemresa tidigare än 17.00 den 5/2.

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se, ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller skriva in det i bokningsformuläret.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer om är intresserade av att utveckla sig i landskapsfoto. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 10/14

Språk: Svenska

Kalkylkurs: GBP 11,85 (per den 20 mars 2021)

Övrigt: Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se under rubriken "Reseinformation".

KAMERAUTRUSTNING

 • Din digitalkamera
 • En vidvinkelzoom, exempelvis 24-70 mm
 • Ett zoomobjektiv, exempelvis 70-200 mm
 • Trebensstativ
 • En dator med Photoshop eller Lightroom
 • Extra batterier, laddare etc
 • Regnskydd för kameran

BOKNING 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.