Skärmavbild 2022-10-02 kl. 11.24.38.png

LAND: Norge   FOTO: Landskap  RESELÄNGD: 7 dagar   DATUM: 20-26/2 2023   DELTAGARE: 8-15

Upplev Lofoten, ett av världens vackraste områden på vintern under ledning avden prisbelönte landskapsfotografen Serkan Günes i samarbete med Florian Warnecke känd tysk naturfotograf. 

Mötet mellan hav och stupbranta fjäll gör Lofoten till ett av världens vackraste, och det har länge varit älskat av fotografer från världens alla hörn. Vädret skiftar ofta vilket får ljusets ändringar att samspela med klipporna och havet. Små pittoreska fiskelägen ger liv åt naturen, liksom fågelfaunan. Underbart placerade sandstränder mellan fjällen, och brutala klippkuster gör variationen av fotomotiv gränslös.

På vintern när vi besöker området gör snön och vädret det redan dramatiska landskapet än mer spektakulärt. Resan leds av inte mindre än två landskapsfotografer Serkan Günes och Florian Warnecke. Under våra dagar tillsammans kommer vi att besöka några av Lofotens mest ikoniska platser men också Serkan och Florians favoritplatser. 

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Lofotens mäktiga landskap.
 • Fantastiska fotomöjligheter och oändliga motiv.
 • Haukland, Norges kanske vackraste strand.
 • Noga utvalda platser av Florian och Serkan.
 • Hamnøy med sina ikoniska röda stugor.
 • Medverkan och handledning av två fotografer.
 • Medverkan av Serkan Günes och Florian Warnecke.
 • Föredrag och bildbearbetning med Serkan Günes och Florian Warnecke
 • Bildgenomgångar och konstruktiv bildkritik.

image.jpeg

LOFOTEN

Norr om Polcirkeln och utanför de nordnorska städerna Narvik och Bodö ligger ögruppen Lofoten. På Lofoten har det bott människor sedan urminnes tider, och det på grund av den stora tillgången på fisk. Hit söker sig varje år mängder av torsk från Barents Hav för att gyta i dessa, tack vare Golfströmmens ”varma” vatten. Turister från när och fjärran kommer hit för att för att uppleva Lofotens skönhet. Många bor då i rorbuer, små fiskestugor som står på pålar ute i vattnet. Dessa gamla fiskebodar har genom åren restaurerats för att tillgodose besökarnas krav på komfort, och många nya har tillkommit. Lofoten är ett eldorado för turister, speciellt sommartid, då nätterna är ljusa. Här kan man se midnattssolen från slutet av maj till mitten av juli. Det spektakulära landskapet har länge lockat hit bildkonstnärer, både målare och fotografer, likaså författare, här finns inspiration att hämta!

Lofoten utgörs av de yttre öarna Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy och Moskenesøy, som numera har ”fast” förbindelse med varandra och fastlandet via ett antal broar och tunnlar. Längre ut i Norske Havet ligger även de två bebodda öarna Værøy och Røst.

HNZ_0695-Kopie.jpg

PROGRAM 20-26 FEBRUARI, 2023

OBS! Dagsprogrammet  kan ändras med utgångspunkt från väder och vind, allt för att maximera fotomöjligheterna.

DAG 1 (20/2) – VÄLKOMMEN TILL LOFOTEN
Du möter Serkan Günes och Florian Wernecke, som kommande att visa oss runt i Lofotens dramatiska omgivningar, på Harstad-Narviks flygplats i Evenes runt 15.00. Nu väntar en ca 2,5 timmars bussresa innan vi ankommer till Skåringen som kommer att vara fårt hotelle de första tre nätterna. Efter incheckning kommer Serkan och Florian att berätta om och visa bilder från några av de platser vi kommer att besöka de kommande dagarna. Härefter serveras en välsmakande välkomstmiddag på hotellet. Har vi tur med vädret kommer vi efter middagen att bege oss ut i närområden och fotografera norrsken i ett av världens vackraste områden.(M)

DAG 2-5, (21-25/2) – FYRA FULLA FOTODAGAR PÅ LOFOTEN
Under din vistelse på Lofoten kommer Serkan och Florian att ta dig med till några av sina favoritplatsen. Mötet mellan hav och stupbranta fjäll gör området till ett av världens vackraste, och det har länge varit älskat av fotografer från världens alla hörn. Vädret skiftar ofta vilket får ljusets ändringar att samspela med klipporna och havet och ger oss möjlighet till fantastiska bilder.

Underbart placerade sandstränder mellan fjällen, och brutala klippkuster gör variationen av fotomotiv gränslös från  Gimsøy, där kyrkan på stranden blir huvudmotivet i våra bilder till Haukland som ofta kallas för Norges vackraste strand. Serkan och Florian finns hela tiden till hands för personlig handledning, tips och råd. Att ha tillgång till två mycket framstående fotografer under en och samma resa gör att våra dagar fylls av inspiration och du mängder av fotografiska infallsvinklar.

Vi kommer också ha ett antal ”hands on” genomgångar ute i fält där de med de vackra omgivningarna framför kameran får visa hur de tänker i sitt bildskapande. Vid Vareid blir vi än en gång påminda om den lika vackra som dramatiska kustlinje som omger oss. Med långa slutartider kan vi här precis som på många andra ställen vi besöker använda oss av långa slutartider för att skapa effektfulla bilder av vattnet som slår in över de vackra klippformationerna.  På många ställen möts på Lofoten vi av ett oroligt hav som tillför ytterligare en dimension till våra bilder men har vi tur med vädret kan vi pfå fotografera molnen som tillsammans med bergen reflekterats i det spegelblanka vattnet.

Lofoten_zoom9.jpg

Lofoten_zoom3.jpg

Under våra dagar kommer vi självklart också fotografera några av de mest kända platserna på Lofoten. Vid Reine fotograferar vi de röda stugorna som blir en färgglad kontrast till det mäktiga berget som reser sig i bakgrunden, detta är är en av de mest ikoniska vyerna av Lofoten.   När vi inte är ute och fotograferar kommer vi att fortsätta arbeta med våra bilder framför datorn och vi får redigeringstips i Lightroom, Vi kommer också ha gemensamma bildgenomgångar där vi får feedback och konstruktiv kritik av både Serkan och Florian, värdefulla tips som vi kan ta med oss ut när vi forstätter att utforska Lofotens vackra landskap.

Halvvägs in i resan, den 23/2, checkar vi ut från vårt hotell och beger oss ner till den södra delen av Lofoten och checkar in på Brygga Restaurang & Hotell beläget i Sørvågen mycket nära Reine. Sista kvällen kommer Serkan och Florian att utse ”Resans bild” som automatiskt går vidare till finalen i tävlingen Årets bild. (F, L, M)

DAG 6 (26/2) – HEMFÄRD
Efter ett antal dagar fyllda av fotograferande checkar vi ut från vårt hotell och påbörjar färden åter mot Harstad-Narviks flygplats i Evenes och de väntande flygen hem. (F)

Lofoten_zoom17-e1664640982861-800x551.jpg

FOTOGRAFER 

Resan leds av landskapsfotograferna Serkan Günes och Florian Wernecke. Läs mer om Serkan här och om Florian här. 

BOENDE 

SKÅRUNGEN***+

BRYGGEN RESTAURANG & HOTELL**+

PRIS & FAKTA 

Pris per person: SEK 24 950:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum/lägenhet.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Dagliga fotoaktiviteter.
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under hela resan.
 • Workshops och föredrag under resan.
 • Medverkan av en värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Flyg från Sverige till Evenes t/r.
 • Enkelrumstillägg SEK 4 500:-
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring. Se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Flyg till Evernes på egen hand. Du bör vara på flygplatsen i Evernes senast rund 15.00 den 2o/2 och boka inte hemresan förrän runt 15.00 den 26/2.

Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40, maila oss på info@zoomphototours.com eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Min/max antal: 8/15.

Kalkylkurs: NOK 104,20 (per den 1/10 2022)

Övrig: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc, se vår webb under Örigt.

KAMERAUTRUSTNING

 • Din kamera.
 • Objektiv från vidvinkel till medellångt tele.
 • Ett trebenstativ.
 • En laptop med nPhotoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare och minneskort.
 • En fotoväska som klarar av både kamerautrustningen och en matsäck.


BOKNING - DRAMATISKA LOFOTEN 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär.  Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt. Under övrigt anger du också om du vill följa med på tilläggsarrangemanget. 

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.