Skärmavbild 2021-08-18 kl. 14.39.33.png

LAND: Danmark FOTO: Landskap LÄNGD: 4 dagar DATUM: Del 1, 3: Datum kommer Del 2: 21-24/4 DELTAGARE: 8-15 PRIS: SEK 14 600:-

Just nu på 700:- i rabatt 

För at ta del av rabatten skriver du "cyber" i fältet för rabattkod när du bokar. Antalet kampanj platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Erbjudandet gäller fram till 13/2

Följ med till Skagen på norra Jylland och fotografera i det världsberömda Skagen-ljuset under ledning av fotograf Serkan Günes.

Alla talar om det världsberömda Skagen-ljuset, men att uppleva det är något helt annat. Tänk dig att står mitt i Europas största vandrande sandöken när solen sakta går ner och färgerna över sanddynerna skiftar från minut till minut, från en varmt gul till rostablå färg. Motiven är oändliga. Åt vilket håll du än vänder dig så finns det något att föreviga. Detta är en unik upplevelse och en landskapsfotografs dröm.

Under ledning av den kände landskapsfotografen Serkan Günes, kommer vi under fyra dagar att fotografera några av de platser som gjort Skagen så speciellt. Serkan, en av våra absolut främsta lanskapsfotografer, kommer att hjälpa dig tt få fram det där lilla extra i dina bilder när du fotograferar. Det kan vara de mäktiga vågorna där Skagerrak och Kattegatt möts vid Skagens udde eller Europas största vandrande sandöken vid Råberg Mile. Det kan också vara det magiska Skagen ljuset vid de kilometerlånga sandstränderna längs kusten eller kyrkan Sct. Laurentii där bara kyrktornet syns i sanddynerna.

RESANS HÖJDPUNKTER: 

 • Skagens Udde där Skagerrak och Kattegatt möts.
 • Råberg Mile, Europas största vandrande sandöken.
 • Lär dig se och fotografera linjer och former
 • Kyrkan Sct. Laurentii där bara tornet syns i sanddynerna.
 • Det magiska Skagen ljuset över kilometerlånga stränder.
 • Vågorna som oavbrutet rullar in mot stränderna.
 • Zoom 360 med två digitala träffar samt en kurs.
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Föredrag och workshop av Serkan Günes under resan.

LA-HSS-00517.jpg

VAD INNEBÄR ZOOM 360

De digitala delarna fungerar som en uppstart och en uppföljning på den fysiska kursen. Detta för att hjälpa dig att förbereda dig inför den fysiska kursen, för att få mer tid att fotografera under kursen samt för att du efter hemkomst i lugn och ro ska kunna arbeta vidare med dina bilder. Dessa kommer du att kunna presentera och få feedback på under den uppföljande digitala träffen några veckor efter hemkomst.

Fördelarna med Zoom 360 

Digital uppstartsträff: Få tid att maximera förutsättningarna och att förbereda dig inför den fysiska kursen. 

Fysisk kurs: Maximal fokus på fotografering ute i fält under själva kursen.

Digital uppföljningsträff: Få feedback på dina bästa bilder några veckor efter den fysiska kursen när du i lugn och ro har gått bilderna.

SKAGEN 

Magiskt ljus, milslånga stränder och små mysiga samhällen. Där har du sinnebilden av Skagen och norra Jylland. Skagen är verkligen toppen av Danmark, Jyllands smala spets. Här Skagerraks och Kattegatts mäktiga vågor. Skagen är Danmarks nordligaste stad där den populära gästhamnen har gjort staden till en tummelplats för seglare under sommarhalvåret. På Skagens museum finns Nordjyllands magiska ljus förevigat av de stora mästarna. I museets fasta samlingar finns många av de världsberömda verken från slutet av 1800-talet, då Skagenmålarna hade sin storhetstid. Skagen blev från 1870-talet en samlingspunkt för konstnärer från Danmark, Norge och Sverige.

Skagen-kyrka-2.jpg

PROGRAM 

DEL 1, (DATUM KOMMER INOM KORT) - DIGITAL INTRODUKTION 

Under den första digitala träff som är ca 2 timmar på kvällen kommer Serkan att introducera dig till de områden vi kommer att besöka i Skagen. Han kommer att visa bilder och det finns gott om tid att ställa frågor kring allt som rör dagarna tillsammans. Han kommer också gå igenom lämplig utrustning att ha med sig till kursen. Den första träffen avslutas med tips från Serkan som kan inspirera dig inför resan till ett Skagen i vårskrud.

DEL 2, (21-24/4) FOTOKURS I SKAGEN

DAG 1, (21/4) – VÄLKOMMEN TILL SKAGEN
Samling utanför Stena Lines färjeterminal i Fredrikshamn kl. 11.30. Här möts du av Serkan samt en representant från Zoom Fotoresor för vidare färd mot Skagen, den nordligaste staden på Jylland, ca 40 km norr om Fredrikshamn. Efter incheckning på centralt belägna Foldens Hotel & Café där vi kommer att bo i tre nätter beger vi oss ut för att fotografera Skagens berömda ljus vid några av de många sanddynerna längs kusten.Vi avslutar dagen med en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra. Under middagen kommer Serkan även att berätta lite mer om de kommande dagarna och ge lite generella fototips. (M)

LA-DES-00021.tiff copy.jpg

DAG 2-3, (22-23/4) – FOTOGRAFERING I SKAGEN
De kommande två dagarna kommer vi att besöka de platser som gjort Skagen känt och vi fotograferar på flera av de platser där Skagenmålarna avbildade det fantastiska ljuset. Vid Råbjerg Mile möts vi av Europas största vandrande sandöken. Då vi besöker Skagen tidigt på säsongen är sanden fortfarande orörd och vi kan med Serkans guidning leta efter de naturliga mönster som skapas när sanden rör sig. Dessa mönster leder betraktarens öga in i bilden över de vida sanddynerna mot horisonten där himmeln vackert färgas rosa när solen gå ner.

 

Unknown-1.jpeg

När vi rör oss vidare bland Skagens höjdpunkter finner vi oss snart på Grenen, den nordöstligaste delen av Jylland. På denna udde är det havet som dominerar och vi bjuds på helt andra fotomöjligheter än de som möte oss vid Råbjerg Miles sandyner. När vi står längst ut på udden möts vi av en mäktig syn. Från varsin sida av udden rullar vågorna fram och slår mot varandra. Det är här de två haven Skagerrak och Kattegatt möts. På andra delar av Grenen får vi möjlighet att med längre slutartider fotografera effektfulla bilder av vågorna som sköljer in över stränderna. 

Med lite tur får  fotografera någon av de sälar som rör sig i vattnet eller ligger och vilar på stränderna.  Även om sanden och havet är ständigt närvarande är Skagen ett område som bjuder på varierade fotomöjligheter. Ytterligare ett bevis på detta får vi vid kyrkan Sct. Laurentii, där sanddynorna tagit över och vi idag endast kan se kyrktornet som sticker upp bland de böljande kullarna. (F, L, M)

Unknown-7.jpeg

Foto: Serkan Günes & Hans Elmqvist 

DAG 4, (24/4) – FOTOGRAFERING OCH. HEMRESA
På morgonen gör vi vår sista fotoexpedition på Skagen innan det är dags för hemresa med färja från Fredrikshamn till Göteborg, förslagsvis med färjan som avgår runt lunchtid. (F)

DEL 3, (DATUM KOMMER INOM KORT) – DIGITAL UPPFÖLJNING

Denna dag samlas vi åter för en avslutande digitala del. Under denna träff, ca 2 timmar på kvällen, ligger fokus på bilddiskussioner, bildbearbetning och bildkritik. Du får nu möjlighet att ställa frågor kring de bilder du tog under dagarna i Skagen, kanske vill du veta hur du ska beskära bilden eller hur du arbetar med färgerna. Vi kommer också ha gemensamma bilddiskussioner kring ett antal av de bilder som togs under kursen och som deltagarna har skickat in. Serkan avslutar med att utse ”Kursens bild” vilken automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2022”

FOTOGRAF 

Resan leds av Serkan Günes en av Sveriges främsta landskapsfotografer och internationell Fuiji ambassadör. Läs mer om Serkan här. 

BOENDE 

SKAGEN HOTEL****

PRIS 

Pris per person: SEK 14 600:-

Priset inkluderar:

 • Zoom 360 med två digitala träffar samt en fysisk kurs.
 • Samtliga buss- och båttransporter enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum på presenterade anläggningar.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Alla aktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Föredrag och bildbearbetning med Serkan Günes.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation innan resan.
 • Moms.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till Skagen.
 • Enkelrumstillägg: SEK 1800:- 
 • Alla kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

TRANSPORT

Resan till Fredrikshamn ingår ej i priset. En representant från Zoom Fotoresor möter upp utanför Stena Lines färjeterminal i Fredrikshamn kl. 12.30 den 21/4. Antingen har du egen bil med under resan eller hämtar vi upp med en minibuss. Hemresan bör inte bokas tidigare än med färjan kl. 14.00 den 24/4 Om du/ni önskar boka en extra natt antingen före eller efter kursen hjälper vi gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40 eller maila oss på info@zoomfotoresor.se. Du kan även ange det i bokningsformuläret när du gör din bokning

FAKTA

Målgrupp: Landskaps- och naturfotografer i alla åldrar som vill utveckla sitt fotograferande. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 8/15

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se under rubriken "Reseinformation".

UTRUSTNING 

 • Din kamera.
 • Objektiv från vidvinkel till medellångt telen.
 • Ett trebenstativ.
 • En laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.
 • En fotoväska som klarar av både kamerautrustningen, en matsäck och extra kläder.

BOKNING - SKAGENS LJUS 360 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.