Skärmavbild 2021-05-06 kl. 14.34.51.png

LAND: Sverige FOTO: Makro KURSLÄNGD:  3 dagar DATUM: 3-5/9 DELTAGARE: 8-12 PRIS: SEK 6 480:-

OBS! FÅTAL PLATSER KVAR PÅ DENNA KURS!

Följ med fotograf Anki Hammar in i makrons facinerande värld på denna inspirerande helg fylld av makrofotografering.

Under kursen kommer vi att lägga mycket tid ute i fält bland annat i Bergianska trädgårdens omgivningar där motiven finns i överflöd. Anki kommer med både inspirerande föredrag och konkreta exempel ute bland motiven visa hur vi jobbar med allt från förgrund och bakgrund till hur du skapar olika typer av makrobilder från vackra avbildningar av höstblommor till abstrakta bilder som sätter igång fantasin hos betraktaren och mycket mer. När vi inte fotograferar jobbar vi med våra bilder i Ligthroom och har givande bilddiskussioner med konstruktiv kritik från Anki.

KURSENS HÖJDPUNKTER:

 • Lär dig fotografera makro med Anki Hammar.
 • Mycket tid och handledning ute i fält.
 • Makro med varierande motiv.
 • Bergianska trädgårdens motivrika miljöer.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Bildredigering och konstruktiva bilddiskussioner.

Marko-kurs-kopia.jpg

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN

Bergianska trädgården är en plats fylld av blommor, växter och träd. I den botaniska trädgårdens vackra omgivningar vars historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet finns växter och motiv från hela världen.  Miljön varierar från trädgårdar till parkmiljöer som alla har sina egen karaktär och bjuder oss på olika motiv att fotografera. I de två växthusen finns allt från medelhavs växter till den tropiska näckrosen och kalifornisk öken.

Läs mer om Bergianska här

PROGRAM 3-5 SEPTEMBER 2021

DAG 1, (3/9) – INTRODUKTION TILL MAKROFOTOGRAFERING
Efter lunch samlas vi på Jårva Park Hotel i Stockholm där vi möts av Anki Hammar och en värd från Zoom Fotoresor. Under eftermiddagen håller Anki ett föredrag om vad makrofotografering innebär och du kommer att få de första verktygen till att hitta och sortera bland alla de motiv som möter den uppmärksammande fotografen. Med hjälp av sina bilder illustrerar Anki en mängd olika typer av bilder som går att skapa och hur du kan bygga upp bilden på olika sätt beroende på vilket intryck du vill skapa hos betraktaren.Sent på eftermiddagen ger vi oss ut i fält tillsammans med Anki som kommer att fortsätta inspirera oss och visa hur vi kommer igång med att skapa våra första makrobilder. Fyllda med tankar och idéer till morgondagens fotografering äter vi en gemensam middag. Efter middagen arbetar vi med att bildredigera dagens bilder. (M)

_DSC2279.jpg

DAG 2, (4/9) – FOTOGRAFERING, REDIGERING OCH BILDKRITIK.
Idag är det dags att djupdyka in i makrons värld då vi på morgonen samlas vi vid Bergianska Trädgården. Vi inleder dagen med en gemensam samling där Anki med konkreta exempel och med motiven framför oss kommer visa hur vi kan jobba med förgrund och bakgrund för att skapa en intressant bild. Hon kommer också visa hur det med ett liknande motiv går att skapa både en vacker avbildning och en abstrakt bild som sätter igång betraktarens fantasi om vad bilden föreställer.  Med lite nya infallsvinklar, inspiration och kanske en utmanande fotouppgift från Anki får vi nu utforska Bergianska Trädgårdens varierande och motivrika omgivningar. Kanske hittar vi motiven nere vid Brunnsvikens strand eller uppe i parkernas lite mer kuperande omgivningar med blommor, träd och buskar. Överallt runt omkring oss finns motiven och det är bara kreativiteten som sätter gränserna. 

Anki finns hela dagen till hands för personlig handledning och genom att ni tillsammans diskutera olika infallsvinklar till ett motiv utvecklar du ditt bildseende. Anki kommer även att visa olika typer av utrustning kan förändra och förbättra resultatet av det vi skapar. Efter en lunch på egen hand och lite ytterligare fotografering i vackra höstomgivningar återvänder vi till hotellet för att jobba med de bilder vi tagit. Anki kommer att visa sitt arbetsflöde i Lightroom och förklara de reglage och justeringar hon ofta använder. Det finns också gott om tid att få hjälp av med dina egna bilder och hur du ska redigera. Vi kommer också att ha en gemensam bildgenomgång där Anki tittar på bilder från dagen och ger konstruktiv bildkritik. Efter middagen fortsätter vi att redigera våra bilder. (F, M)

SÖNDAG, (5/9) – MORGONFOTOGRAFERING OCH ”KURSENS BILD”
På morgonen försätter vi att utveckla vårt makrofotograferande och med de kunskaper vi fått med oss letar vi nya motiv eller försätter förfina en bildidé som kanske växt fram under helgen.Tillbaka i på hotellet laddar vi in morgondagens bilder i datorn och börjar justera dem i Lightroom. Det har nu blivit dags att välja ut dina bästa bilder från helgen och lämna in dem till Anki som efter lunch avrundar våra dagar tillsammans med att utse ”Kursens bild” som automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild 2021”. (F, L)

Anki_makro-Program-2.jpg

FOTOGRAF 

Kursen leds av makro - och landskapsfotografen Anki Hammar, Läs mer om Anki här. 

BOENDE 

JÄRVA PARK HOTEL****

PRIS 

Pris per person med inkvartering: SEK 6 480:-

Pris per person utan inkvartering: SEK 5 450:-*

* Priset inkluderar ej inkvartering och frukost.

Priset inkluderar:

 • Inkvartering i dubbelrum enligt program.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan och workshop av Anki Hammar.
 • Föredrag, bildregigering och bildkritik av Anki Hammar.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 1 050:-
 • Transport till Stockholm.
 • Inträde till växthusen.
 • Alla kostnader av personlig karaktär såsom måltidsdryck.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. För mer information om detta se under rubriken "Reseinformation".

TRANSPORT

Transport till Stockholm sker på egen hand. Du bör vara på plats på hotellet senast kl. 13.30 på fredagen och vi beräknas vara klara runt kl. 15.00 tiden på söndagen.

Transport på plats mellan hotellet och fotoplatserna sker med egen bil eller via samåkning.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i makrofotografering.

Min/max antal: 8/12.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se detta se under rubriken "Reseinformation".

UTRUSTNING

 • Din digitala kamera.
 • Makroobjektiv och ett vidvinkelobjektiv.
 • Tråd/fjärrutlösare
 • Ett trebensstativ.
 • Extrabatterier.
 • Batteriladdare till kameran och annan elektronisk utrustning.
 • Minneskort efter behov.
 • En fotoväska som klarar kamerautrustningen.
 • En laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

BOKNING - MAKRO - EN LITEN VÄRLD 

Du bokar kursen genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.