Tips för bloggaren

Vi har fått förmånen att vara på ett event med en av Sveriges största bloggare. För att fira serverar vi här lite tips och erbjudanden för dig som också satsar på sociala medier. Kanske har du redan en blogg men behöver hjälp med hur du ska gå vidare med innehåll och bilder. Här hittar du konkreta tips för att lyckas på blogg och instagram. Varmt lycka till önskar vi på CyberPhoto!

Clara Lidström har arbetat som bloggare och influencer under många år under det välkända namnet Underbara Clara. Vi är glada och stolta över att Clara är en av våra kunder och över att vi har fått förtroendet att vara med på ett av hennes event. Under eventet föreläste Clara tillsammans med kunniga Annakarin Nyberg som är internetforskare och föreläsare. Canon fanns på plats och delade med sig av tankar kring hur du kan använda deras produkter när du arbetar som influencer. Canon har utvecklat mycket fina produkter för dig som vill dela med dig av dina bilder på nätet. Vi har samlat lite tips till dig som vill jobba med bl a sociala medier och vi firar vi vårt gemensamma event med riktiga kalaspriser på Canons produkter.

Här kommer 5 proffstips från Clara och Annakarin till dig som vill lyckas på blogg och instagram:

- Hitta en tydlig nisch. Är det vackra naturbilder, fina stilleben, mode eller mat som är ditt tema? Våga hålla dig till det och försök att inte spreta för mycket. Bruset på nätet är stort och för att komma igenom måste man vara konsekvent.

- Fundera på om du ska arbeta med ett visst filter på dina bilder - eller en viss typ av beskärning för att din stil ska vara lättare att känna igen.

- Var inte rädd för att upprepa dig. Idag följer vi så många att vi vill känna igen oss när vi får upp bilder i våra flöden. Kanske har du tröttnat på bilder från ditt kök, eller ditt sovrum. Det betyder inte att följarna har gjort det.

- Bildkvalitet har blivit allt viktigare. Mobilkameror i all ära - men en riktig systemkamera gör underverk med bilderna och har man en modern kamera med WIFI så är det lika smidigt som att fota direkt i mobilen.

- Var bjussig. Länka, tipsa och kommenterat hos andra så lockar du också trafik till dig själv.

 

Här kan du läsa om eventet hos Underbara Clara >>

Kolla in våra videokurser! 
För dig som vill putsa upp grunderna i fotografering tipsar vi om våra filmer inom ämnet, där finns även lite tips för dig som vill filma.
Klicka in här >> CyberPhotos Grundkurs fotografering

För att få del av dessa priser ber vi dig att kontakta oss på info@cyberphoto.se eller på 090-200 70 00. 

g7x.jpg

KAMPANJ JUST NU - Canon PowerShot G7 X Mark II - spara 750kr!

Det här är ett fint alternativ för dig som vill filma oavsett om du är på språng eller hemma i lugn och ro - med vinklingsbar skärm, enkel hantering och mycket bra videokvalitet så är G7X Mark II en av de absolut hetaste kamerorna bland vloggare och youtubers - och orsaken är enkel; bra kvalitet i ett kompakt fodral. Inbyggd WiFi för enkel överföring till mobilen av både bilder och video.

g1x.jpg

KAMPANJ JUST NU - Canon PowerShot G1 X Mark III - Spara 1000kr!

Bättre bilder och bra video - det är fördelen med G1X Mark III. Fortfarande någorlunda kompakt men gjord för dig som vill både fotografera och filma med bra resultat och G1X Mark III är även vädertätad för att tåla att tas med oavsett väder. En stor bildsensor gör att man får snyggare oskärpa och större dynamiskt omfång = snyggare färgtoner och hudtoner. Vågar man sig inte på en systemkamera är G1X Mark III så när du kommer utan att ta steget. Också inbyggd WiFi för enkel överföring till mobilen.

80d.jpg

KAMPANJ JUST NU - Canon EOS 80D - spara 2000kr på valfritt kit / hus

EOS 80D är ett mycket bra sätt att komma in i Canons fina system. En mycket kompetent kamera som ger förutsättningarna till bra bilder och bra video. Stora skillnaden mot en kompaktkamera är autofokusen som hänger med riktigt bra även om det går fort - barn, hundar och även vissa vuxna hamnar på bild oavsett hur snabbt de rör sig. Typ. Om man vill växa med filmandet så finns ingång för extern mikrofon för bättre ljud och många fler features som gör att man kan utvecklas med sitt filmande och fotograferande.

6d_ii.jpg
KAMPANJ JUST NU - Canon EOS 6D Mark II kamerahus - 16990kr inkl moms

EOS 6D Mark II är en kamera som är steget upp med sin riktigt stora bildsensor som ger otroligt bra förutsättningar till bra bilder och bra video. Den här kameran ger, med rätt optik, otroligt bra bilder. Potentialen att ta de där magiska bilderna med kort skärpedjup och härliga toner och nyanser är stor och därför är 6D Mark II väldigt populär på marknaden. En väldigt bra kamera för dig som vill ta porträtt, landskap, inredning och annat där bildkvalitet är det viktigaste.

7d_ii.jpg

KAMPANJ JUST NU - Canon EOS 7D Mark II kamerahus - 11990kr inkl moms

EOS 7D Mark II är som en EOS 80D men med supersnabb autofokus för dig som verkligen behöver ha maximal fart. Populär bland sportfotografer och andra där farten är prio! Tar väldigt bra bilder men har en mindre sensor än tex EOS 6D mark II vilket så klart påverkar bildkvaliteten. 7D Mark II är ett naturligt val för dig som behöver fart - flera hund-, häst- och motorsportintresserade väljer EOS 7D Mark II.

5d_iv.jpg

KAMPANJ JUST NU - Canon EOS 5D Mark IV kamerahus - 27990kr inkl moms (utan batterigrepp)

EOS 5D Mark IV. Det här är bloggarnas favorit och drömkamera. Bästa möjliga bildkvalitet. Bästa möjliga videokvalitet. Har praktiskt taget allt inbyggt i ett skal - bildkvalitet, fart, teknik och utvecklingsmöjligheter. Tillsammans med bra optik så får du de bästa förutsättningarna till fantastiska bilder. Många influencers, bloggare, vloggare och youtubers har valt att investera i en 5D Mark IV. Det här är det bästa Canon har att erbjuda för dig som vill ha allt i samma kamera.