nikonnyheter_heroland.jpg

Ett par år efter den stora intoduktionen av Nikons Z-serie är det dags för en ansiktslyftning av de största och viktigast modellerna. Då pratar vi förstås om Z7 och Z6. Passande nog får nykomlingarna heta Z7 II och Z6 II och liksom för de tidigare modellerna är de exteriört helt identiska, medan innanmätet skiljer tydligt.

Man bibehåller uppdelningen med Z7 II som den professionella stillbildsmodellen, medan Z6 II är den avancerade entusiastmodellen - med lite tydligare videoinriktning. Även grundläggande funktionalitet i båda modellerna delas med föregångarna. Det handlar bl a om sensorerna, som är desamma i version II som version I av respektive modell.

Z_7II_06_CR_4143_Z70_200_f2.8_S_A1.jpg
Exempelbild från Nikon Z7 II

Vad är nytt?
Det man lagt mest krut på är att uppdatera datorkraften i båda modellerna. Den största förbättringen man gjort där är att modellerna nu fått dubbla Expeed-processorer, istället för en enkel. Detta får följdverkningar på flera områden i kamerans funktion, bl a bildkvalitet, autofokusprestanda, seriebildtagning och videofunktion. Man har nu även dubblerat kortplatserna för användning av ett XQD-/CFexpress-kort tillsammans med ett SD-kort.

Kampanjerbjudande!
Just nu får du 2200:- extra på ditt inbyte när du byter in en systemkamera och köper nya Nikon Z6 II eller Z7 II! Kontakta vår inbytesavdelning för en kostnadsfri värdering av din utrustning eller mer information om hur inbytet går till genom att klicka här!

Produkter