Hur α förändrade sättet jag fotograferar

Frank Doorhofs stilfulla och slående sätt att hantera mode har gjort honom till en eftertraktad fotograf och lärare över hela världen. Detta är varför han valde Sony α kameror och objektiv för att ta sina fängslande bilder.

Frank-Doorhof1.jpg

Det är en kombination av faktorer som gör Frank Doorhofs bilder så unika, oavsett om det är den dristiga kontrasten, färgerna eller användningen av skuggor så är det den särskiljande stilen som han har associerat sig med vilket har framhävts extra mycket efter sitt byte till Sony α-kit.

Här förklarar han varför.

Liten storlek, hög kvalitet

Frank reser runt om i världen för fotograferingar och workshops, och måste på grund av ta med sig massor av utrustning. Han förklarar att det har blivit mycket lättare sedan han bytte till sitt Sony α-kit. "När jag packade stora DSLR’er med grepp och stora, snabba bildstabiliserade objektiv var jag alltid nervös för att på flygplatsen få problem med mina väskor som alltid var över viktgränsen! Att byta till α7R III och Sony-objektiv gjorde att pressen över för tunga väskor nu är obefintlig och alla objektiv stabiliseras ändå på grund av sin bildstabilisering."

Frank-Doorhof2.jpg

Utsikten hittar dig

Frank är övertygad om att det är dina ögon och sinne, snarare än en kamerans som gör en bild, men han tycker fortfarande att en EVF är avgörande för att hjälpa honom att ta bra bilder. "Med EVF kan du faktiskt se bilden som du håller på att skapa i sökaren," han förklarar att, ”förändringar i exponering händer i realtid, så det är lätt för mig att få den slags kreativa effekten som jag vill ha, så som djupare skuggor eller ökad kontrast. Det betyder att jag kan spendera mer tid att åt att kommunicera med subjektet och mindre tid på att kontrollera skärmen. "

Frank-Doorhof3.jpg

Ögonen har det

Liksom alla fotografer är belysning avgörande. "När jag jobbar i studion eller på annan plats, är det ofta dålig belysning och på grund av det behöver jag en bra AF-prestanda för att hantera det, men med a7R III är det inga problem. Ibland när jag undervisar släcker vi ljuset i rummet och kamerorna som mina elever har med sig håller bara inte måttet. Jag har fotograferat professionellt under lång tid och använt mig av traditionella metoder så som att använda en centrerad fokuspunkt, fokusering och reframing men med lägen som Eye AF med sin fantastiska hastighet och noggrannhet blir det lättare. För alla som börjar med fotografering idag rekommenderar jag definitivt att de provar på samma sak."

Frank-Doorhof4.jpg

Dynamisk ökning

En viktig egenskap som Frank älskar hos Alpha-kit är dess fantastiska dynamiska intervall. Frank berättar, ”Innan jag hade mina Sony α kameror använde jag mig av gaffeling funktionen hela tiden så att jag inte missade highlights och skuggdetaljer. Men nu kan jag fotografera utan några bekymmer och behöver endast göra mindre anpassningar i Lightroom. Jag visste att det var rätt drag för mig då jag nu kan sikta en strobe direkt mot kameran vilket verkligen testar gränserna både visuellt samtidigt som sensorn bibehålls.

Klicka på bilden och läs mer om Sony A7R III

Här hittar du en länk till Sony objektiv

Sony_A7RIII.jpg