Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ

Utförsäljning! (Ord.pris 2090kr)
Fotostativ, utan huvud Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ


 
Utgången modell som inte säljs längre
 

GT-3230X8C

OBS! Uppdaterad version med spikfötter (man skruvar in gummit så kommer spikarna ut) gummering överst på  monopodbenet, samt ändrade vinklar på benen. 

Stativet tillhör Triopos 'Traveler' serie som innebär att det går att få väldigt litet ihopfälld, endast 47cm, tack vare att benen går att fälla in 180 grader över en utfäld mittpelare. Den är tillverkad av senaste generationens Kolfiber (X8C innebär att den har 8 lager Kolfiber, C för carbon) vilket ger den en extrem styrka, klarar 15Kg belastning och i kombination med en låg vikt endast 1,4kg gör denna intressant för många. (1,8kg med kulleden)

Benen är i fem sektioner som enkelt justeras med vridlås, dessa har ett skönt gummerat och räfflat grepp, mellan varje sektion finns en speciell packning som förhindrar sand, damm och fukt att hamna fel. Benen går att vinkla i tre olika steg 25, 55 och 80 grader, benvärmare finns på ena benet ger både skönare grepp vid justering men även skönt när temperaturen sjunker. Gummifötter för bästa grepp på golv och mark, skruva in gummit så har man spikfötter.

 • Max höjd: 183 cm (193 cm med B-2 kulleden)
 • Max höjd med mittpelaren nere: 158cm (1,68 med B-2 Kulleden)
 • Minsta höjd: 44,5 cm (28 cm med den mindre mittpelaren som ingår och benen i spagat, 80 grader)
 • Max belastning: 15 kg
 • Vikt: 1400 gram!
 • Höjd Monopod (utan kulled) 162,5cm
 • Minsta transport längt 47cm (som bilden ovan)

Mittpelaren går att vända, praktiskt vid macrofotografering, mittpelaren har även en fjädrande krok i nederkant för att kunna hänga vikter på för ökad stabiliteten blåsiga dagar, se bilder längre ner på sidan.

Monopod

Skruva av benet som har benvärmare, skruva sedan fast den lilla mittpelaren som ingår (valfritt) flytta bottenplattan från vanliga mittpelaren och använd sedan som monopod, utan kulled så är den 162,5cm hög.
För macrofoto med trebensstativet så kan du även byta ut mittpelaren till den mindre och med benen i 80graders vinkel så har du en arbetshöjd på endast 28 cm, se bild längre ner på sidan. Plattan från standardmittpelaren är flyttat till lilla mittpelaren på bilden här ovan. det går även att använda utan den lilla.

Väskan som ingår är så välvadderad att den är stadig, axelsele ingår, det gråa bandet som man skymtar till vänster på väskan är ett reflexband.

Test:

Naturlagarna
Dom flesta som är ute efter ett stativ vill oftast ha den omöjliga kombinationen smidig och lätt men ändå stabilt, sedan bör den helst vara tillräckligt lång för oss nordbor, och inte för dyr, en svår kombination, då även stativen är en kompromiss på alla dessa punkter, smidig, lätt och stabil är enkelt det är bara att välja kolfiberstativen men då skenar priset iväg, här har vi lyckats importera ett stativ och hoppat över ett grossistled, märket är ännu inte etablerat i skandinavien eller knappt i Europa så dom har små omkostnader, fabrikerna i kina har blivit bättre på kvalitetsprodukter samtidigt som dom har relativt billiga omkostnader även dom, resultatet är ett sjukt prisvärt stativ som är ovanligt stabilt och lätt.

Kolla in Kolfibret..

Jag som är 1,78 kunde jobba med bara 3 av bensektionerna utfällda och mittpelaren i botten för ökad stabilitet men vid tillfällen då man vill fota over en stor grupp människor eller folksamling, eller slippa stå som en ostkrok, så är det inga problem att komma över dom flesta då den med B-2 kulleden kommer upp i 1,93 så är det över 2 meter upp till sökaren på kameran. ''Kolla in Kolfibret...'' en kommentar jag fick av flera som såg denna bild, själv insåg jag att det är nog dags att raka sig.

Macro läge

För macro så finns det två sätt att anpassa den utifrån sina behov, antingen vänder man mittpelaren eller så kan man fälla ut benen i spagat.

Här har jag använt standard mittpelaren men det ingår en kortare med stativet, då kommer man ner från 47cm till 28cm arbetshöjd.

 

Värdepaketet

B-2 Kulleden som ingår i värdepaketet är ett nöje att jobba med, den har ett friktionsreglage, där du kan ställa hur trögt kulan löper i frigjort läge. Detta gör att man dels kan ställa in det motstånd som passar utrustningen och den personliga smaken, dels att man kan försäkra sig om att kameran inte faller ner med full kraft om man skulle tappa greppet när kulan är frigjord. En klart användbar funktion!

Separat låsning av panoreringen gör att du kan panorera fast du har kulan låst. Därför är denna kulled det självklara valet för dig som håller på med panoramafotografering.

Storleken
För att ni enklare ska se hur högt det kan bli så får denna bild tala för sig själv, jag är 1,78 lång

Det finns flera tillfällen man kan ha nytta av denna extrema längd, allt från skolavslutningar till stora evenemang där man vill komma över folksamlingarna eller där man pga. av arkitektur eller trafik vill komma över hinder för att kunna ta just den där bilden.

Resultat:
Det blir ganska enkellt att ge stativet toppklass då det har alla egenskaper man vill ha, litet och lätt ihopfällt, tillräckligt långt utfällt men ändå stabilt och till en betydligt lägre summa än motsvarande från Benro och Gitzo med samma material, mått och vikt.

Eller som Mats sa, Nu kan jag sälja mitt resestativ och mitt vanliga stativ och bara ha detta istället..

/Finbar Luthman

ps. Triopo har garanti i 24 månader.

 

Skillnad mot 3232: 

GT-3232 är lite grövre och längre (7cm) väger 30g mer, 1cm längre i transport läge, men störst skillnad är det på värdepaketen med kulleden där B-2 klarar 8kg medans B-3 klarar 12kg, B-3 är 1,5cm högre.

 

 

  
     

 

  
     
  

 • Max höjd: 183 cm (193 cm med B-2 kulleden)
 • Max höjd med mittpelaren nere: 158cm (1,68 med B-2 Kulleden)
 • Minsta höjd: 44,5 cm (28 cm med den mindre mittpelaren som ingår och benen i spagat, 80 grader)
 • Max belastning: 15 kg
 • Vikt: 1400 gram!
 • Höjd Monopod (utan kulled) 162,5cm
 • Minsta transport längt 47cm (som bilden ovan)

     
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
Vi är ONLINE
090 - 200 70 00
Handla före 16:30
så skickar vi idag
© CyberPhoto 1995 - 2018