Pentax GPS-mottagare O-GPS1 
Pentax GPS-mottagare O-GPS1

2 590 SEK
exkl. 2 072 SEK Leveransinfo

DELBETALA FRÅN 119 SEK/mån
 

 Pentax GPS-mottagare O-GPS1

O-GPS1 monteras på kamerans blixtsko varefter man kan lagra latitud, longitud, altitud och UTC-tid som metadata i tagna bilder. GPS platsdata gör det sedan enkelt att sortera och arkivera sina bilder utifrån de platser där de är tagna.

”Med hjälp av kartprogram som Google Earth kan bilderna även läggas ut på ett kartblad där man även får indikation om aktuell foto­gra­fe­rings­riktning”, säger Helge Rose  hos Pentax nordiska generalagent Focus Nordic.

Genom att koppla GPS-data till kamerans SR-system (Shake Reduction) kan O-GPS1 erbjuda en rad unika funktioner som Astroracer, enkel navigering och elektronisk kompass:

Astroracer
Astroracer är en funktion som beräknar rörelsen hos stjärnor, planeter och andra himlakroppar med hjälp av aktuell latitud och kamerans riktning (horisontell och vertikal lutning). Data till dessa beräkningar genereras av kamerans accelerationssensorer, vilka sedan successivt flyttar kamerans bildsensor för att synkronisera med himlakropparnas rörelser. Resultatet blir att himlakropparna avbildas som fasta punkter istället för som otydliga streck som annars blir resultatet vid långa exponeringstider.  Därmed behöver man endast ett stativ, behovet av ett ekvatorialteleskop bortfaller.

Enkel navigering
Enkel navigering är en funktion som beräknar riktning och avstånd till ett givet motiv. Man kan därmed lokalisera sina motiv med hjälp av platsdata i bilderna. Sådana data kan även läggas in i efterhand genom att uppladdning av platsdata skapade av en PC.

Elektronisk kompass
Den elektroniska kompassen hos O-GPS1 visar kamerans riktning på dess LCD-skärm med stor precision. Genom att använda jordens magnetfält i kombination med platsdata, kan enheten indikera läge i relation till den geografiska nordpolen. Därmed kan man lagra data om kamerans riktning i sina bilder.

Övriga funktioner
Vädertålig konstruktion för användning i lätt regn samt egen strömkälla (ett AAA-batteri), vilket eliminerar behovet av strömförsörjning från kamerahuset

Obs!
Fungerar endast med Pentax 645D, K-5, K-5II, K-3, K-500, K-70, K-50, K-30 och K-r med firmware 1.11

 

 

  
     
        
  
     
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018