Konus Konuspot 100mm

Fotoadapter + 20-60x okular ingår
Kampanj! Endast i helgen - Ordinarie pris 3990kr 
Konus Konuspot 100mm

2 990 SEK
exkl. 2 392 SEK Finns i lager

DELBETALA FRÅN 138 SEK/mån
 

Konus Konuspot 100

  • 20-60x förstoring
  • Stort ljusinsläpp - 100mm
  • Vattentät och gasfylld
  • Adapter för att fotografera med smartphone ingår

Konuspot 100 är en maffig pjäs med 100mm frontlins. Denna tubkikare samlar 278% mer ljus än en 60mm tub och 156% mer ljus jämfört med en 80mm tub. Detta ger avsevärt bättre egenskaper vid sämre ljusförhållanden och detaljupplösningen är också avsevärt bättre. 

Test
100mm ljusöppning har varit få förunnat, men med priset på denna tub är det nu tillgängligt för även de med mer "normal" budget. Hur presterar den då? Vi blev förvånade över kvaliteten på denna tub - den ger mycket bra bild.


Konuspot 100 kommer med ett okular som går att zooma med, det ger möjligheten att ställa in mellan 20-60x förstoring. I förpackningen så hittar vi även ett par andra trevliga tillbehör som gör det möjligt att fotografera genom tubkikare med din smartphone. Adaptern som följer med för att fotografera med smartphone är en universaladapter som passar de flesta telefoner som är upp till 83mm breda.

Det följer även med en beredskapsväska, alltså en väska anpassad för tubkikaren som man kan förvara den i, men fördelen med den här typen av väskor är att man kan öppna den både fram och bak. Detta gör att man kan använda sin tubkikare även när väskan sitter på, vilket kan vara att föredra om man vill skydda sin tub för stötar eller smuts.

Vid 20x är den klar och skarp, med fantastisk ljusstyrka. Eftersom förstoring och linsdiameter sätts i förhållande till varandra när det kommer till ljusstyrkan så ger 60x förstoring ett sämre ljusgenomsläpp än när man använder 20x förstoring, men tack vare att Konuspot 100 har precis som det låter hela 100mm i linsdiameter, vilket är extremt ovanligt hos en tubkikare i den här prisklassen så presterar den betydligt bättre när det kommer till ljusstyrkan än många andra tubkikare. Vid högre förstoring minskar då förstås ljusstyrkan, men den är ändå klart bättre än andra modeller med 80mm ljusöppning.

Vid 60x är kantskärpan inte perfekt, men det är vanligt i denna prisklass. Optiken är förstås inte perfekt, skulle man satt ED-glas i denna tub så skulle priset troligen hamnat mångdubbelt högre. Man får därför acceptera ett visst färgfel, och aningens aberration, men det måste man göra även med andra tuber i denna prisklass. Vi kan varmt rekommendera denna tub som ger fantastiskt prestanda i förhållande till lågt pris.

Tubkikaren har ett inbyggt motljusskydd, man skjuter helt enkelt ut den svarta ringen runt optiken längst fram.

En kompetent och otroligt prisvärd tubkikare som jag tror att väldigt många kommer att bli nöjda med, den förtjänar utan tvekan ett Bra köp!

Levereras med 

  • Tubkikare 100mm
  • Okular 20-60x förstoring
  • Adapter för digiscoping med Smartphone
  • Beredskapsväska som gör det möjligt att använda tubkikare med väskan på
  • Putsduk

 

  
Rekommenderade tillbehör
Liknande produkter
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018