Konus Konuspot 20-60x80

Bordsstativ + Okular + Digiscopingadapter ingår!



 
Konus Konuspot 20-60x80

2 990 SEK
exkl. 2 392 SEK Finns i lager

DELBETALA FRÅN 138 SEK/mån

Bästa köpet
  Värdepaket:
Konus Konuspot 80 + Stativ + Microfiberduk
(visa detaljer om värdepaketet)

3 690 SEK
exkl. 2 952 SEK klicka för info

DELBETALA FRÅN 170 SEK/mån
 

Konus Konuspot 20-60x80

  • 20-60x förstoring
  • 80mm linsdiameter
  • Vattentät och gasfylld
  • Adapter för att fotografera med smartphone ingår

Test
Konuspot tubkikarna finns i ett par olika utföranden där den största skillnaden är storleken och linsdiametern. En tubkikare med mindre linsdiameter är i regel lättare, mindre och smidigare att bära med sig, men i sämre ljusförhållanden så vill man gärna ha en tubkikare med ett så stort ljusinsläpp som möjligt.  Vi blev förvånade över kvaliteten på denna tub - med tanke på dess pris så ger den en mycket bra bild.


Konuspot 80 kommer med ett okular som går att zooma med, det ger möjligheten att ställa in mellan 20-60x förstoring. I förpackningen så hittar vi även ett par andra trevliga tillbehör som gör det möjligt att fotografera genom tubkikaren med din smartphone. Adaptern som följer med för att fotografera med smartphone är en universaladapter som passar de flesta telefoner som är upp till 83mm breda.

Det följer även med en beredskapsväska, alltså en väska anpassad för tubkikaren som man kan förvara den i, men fördelen med den här typen av väskor är att man kan öppna den både fram och bak. Detta gör att man kan använda sin tubkikare även när väskan sitter på, vilket kan vara att föredra om man vill skydda sin tub för stötar eller smuts.

Det finns även ett mindre bordsstativ med i förpackningen, något som är väldigt uppskattat för de som vill ha kikaren ståendes på ett bord hemma eller t.ex om man använder den när man är på skjutbanan.

Vid 20x är den klar och skarp, med en riktigt bra ljusstyrka. Eftersom förstoring och linsdiameter sätts i förhållande till varandra när det kommer till ljusstyrkan så ger 60x förstoring ett sämre ljusgenomsläpp än när man använder 20x förstoring. Vilket betyder att om man är på jakt efter en tubkikare för att använda i mörkare förhållanden så kan det absolut vara värt att kolla på storebror Konuspot 100. Med det sagt så minskar ljusstyrkan förstås vid de högre förstoringarna, men så länge det är ljust i din omgivning så kommer du att få en bra bild.

Vid 60x är kantskärpan inte perfekt, men det är vanligt i denna prisklass. Optiken är förstås inte perfekt, skulle man satt ED-glas i denna tub så skulle priset troligen hamnat mångdubbelt högre. Man får därför acceptera ett visst färgfel, och aningens aberration, men det måste man göra även med andra tuber i denna prisklass. Vi kan varmt rekommendera denna tub som ger fantastiskt prestanda i förhållande till lågt pris.

Tubkikaren har ett inbyggt motljusskydd, man skjuter helt enkelt ut den svarta ringen runt optiken längst fram.

En kompetent och otroligt prisvärd tubkikare som jag tror att väldigt många kommer att bli nöjda med, den förtjänar utan tvekan ett Bra köp!

Levereras med 

  • Tubkikare 80mm
  • Okular 20-60x förstoring
  • Bordsstativ
  • Adapter för digiscoping med Smartphone
  • Beredskapsväska som gör det möjligt att använda tubkikare med väskan på
  • Putsduk

 

  
Rekommenderade tillbehör
Liknande produkter
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018