Peak Design Capture kamerafäste för bälte, med standardsnabbplatta


 
Utgången modell som inte säljs längre
 

Peak Design Capture kamerafäste med standard platta

Peak Design Capture Pro är ett mycket enkelt och smidigt kamerafäste som monteras på t ex bältet eller ryggsäcksremmen etc.

En helt suverän och mycket mångsidig produkt som vi föll pladask för direkt, en sån här måste man ju bara ha! Fästet och alla detaljer känns rejält gjorda och det är förmodligen bara ens egen fantasi som sätter gränser för var eller hur man kan montera kameran med Peak Designs kamerafästen.

Ingår
Detta set består av kamerafäste inklusive standard snabbplatta, förvaringspåse, samt insexnyckel. Varav det sistnämnda är för att dra åt snabbplattan lite extra i kameran, men dra inte för hårt bara så du spräcker stativgängan i kameran. Standardplattan är i första hand utformad för Peak Designs kamerafästen och även Arca-kompatibel, medan plattan till Capture Pro är mer mångsidig och passar både Arca och Manfrottos RC2-fästen. 

 

Stabilt
Kamerafästet är tillverkad av aluminium och skall enligt tillverkaren klara en vikt upp till minst 90kg! Fästet och plattan känns som du förstår mycket välgjorda, men samtidigt skönt att ingen normal kamera är så tung.

Skillnader
Största skillnaderna mellan detta fäste och PRO-fästet är att detta saknar stativgänga och det ingår en mindre och enklare snabbplatta. Snabbplattorna Standard och ProPlate går att montera från fyra olika håll, medan den lilla Micro-plattan bara kan anslutas från två håll. Peak Design har alltså gjort det lättare att byta objektiv på ett snabbt och enkelt sätt, se bild nedan:

Montering
Capture Pro fästet är oerhört enkelt att montera i bältet eller väskremmen, och passar remmar/bälten med en bredd upp till 7,6 cm och en tjocklek upp till 1,3 cm. Standard snabbplattan går att montera i fästet från 4 olika håll.

Låsfunktion
Fästet har också en extra låsfunktion på den röda knappen för att förhindra stöld, eller om man råkar komma åt lossningsknappen oavsiktligt. Vilket kan vara ganska lätt hänt om man är lite aktiv och rörlig av sig. Man drar helt enkelt bara ut knappen en aning och vrider den åt sidan, så går den sen inte att öppna av misstag. Man kan även förse snabbplattorna med t ex en rem, som en extra försäkring om man glömt att dra åt skruven ordentligt. Fästen för detta finns på snabbplattorna, men remmen eller snöret får man fixa själv, det ingår inte.

 

Teknisk information:
- Vikt fäste: ca 100g
- Vikt standard snabbplatta: ca 20g
- Mått fäste: ca 1 x 4 x 2,2 cm
- Mått standard platta: ca 3,8 x 3,8 x 1,4 cm 

Slutsats
Peak Design Capture Pro är en välgjord, enkel och innovativ liten produkt. Eller enklare sagt en mycket smart lösning som vi gillar skarpt. Användningsområdena är många och tanken slog mig nästan direkt jag började använda den - hur har jag klarat mig utan en sån här i alla år? Ja, det kan man ju naturligtvis undra. Hur som helst måste jag ha minst 1 st själv, och önskar att vi här på jobbet kunde byta ut alla våra snabbplattor från Manfrotto och övriga till Peak designs Dualplattor, och Capture Pro-fästena skulle gärna kunna få sitta på alla möjliga ställen så att vi kan hänga av oss kamerorna där det passar bäst. Eller hur chefen? :-)

  Testad av Mats Ylinikka 2014-09-19.

 

 

 

 

 

 

  
Rekommenderade tillbehör
Liknande produkter
  

Snabbplattor, -fästen, skruvar, adaptrar

Antal: 4 st
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018