EKA Swede 10 Black


 
EKA Swede 10 Black

267 SEK
exkl. 214 SEK Finns i lager

 

EKA Swede 10

EKA Swede 10, en stilren fällkniv av hög kvalitet. Knivbladet är låst i utfällt läge, och spärren släpper man genom att trycka på mitten ovanför urgröpningen som syns i bilden nedan. Skålslipad och tillverkat av Sandvik Stål 12C27 med en suverän skärpa.


 

Rekommenderas!

Jag råkade under en fisketur i somras bli av med min trogna gamla fiske/friluftskniv, och eftersom jag känner mig mer eller mindre beroende av kniv när jag befinner mig ute i naturen så blev helt enkelt tvungen att införskaffa en ny. Efter att ha klämt och känt på ett stort antal kandidater föll valet till slut på denna fällkniv, EKA Swede 10.

Varför? Jo, den känns mycket gedigen och med ett bra grepp. Den är också rätt smidig och lämplig i storlek med lagom långt knivblad. Precis vad jag efter en stunds letande insåg att jag var ute efter. Det finns många fällknivar i liknande storlek, men då i regel med kortare knivblad och längre handtag. Swede 10 finns även med trähandtag, men det kan i vissa fall vara en sämre lösning eftersom trä oftast blir halkigare om man är blöt om händerna, och finns risk att träet spricker om man ofta utsätter det för fukt. Nu bör man inte diska knivar i diskmaskin, men om man absolut måste göra det så kan man vara ganska säker på att träet tar skada.

Bälteshaken på fodralet är smart konstruerad så att det går snabbt och enkelt att montera eller ta bort från bältet, och med mycket liten risk att den lossnar eftersom den hakar fast på baksidan av bältet en liten bit upp.

En annan trevlig egenskap är att bladet är fantastiskt vasst också. Vid första fisketuren var det flera av mina vänner som skar sig blodiga på fingrarna när de ville känna hur vass den var. 

Om du är ute efter en relativt liten och behändig kniv som räcker bra till för väldigt många olika situationer, då kan jag varmt rekommendera denna EKA Swede 10.

Text skriven av Mats Ylinikka 2013-11-26.

Information
Denna produkt och dess användning kan omfattas av gällande lagstiftning. För mera information, kontakta berörd myndighet.

 

  
Rekommenderade tillbehör
  
  

Knivslipning

Antal: 1 st

Teknisk data

Vikt 130g
Längd ihopfälld 119mm
Totallängd 209mm
Greppmaterial Gummi
Färg Svart
Slida Cordura
Bladlängd 90mm
Bladtjocklek 2,8mm
Blad Sandvik Stål 12C27
Konstruktion Metall / Svart Gummi
Rekommenderade tillbehör
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018