Luminox Navy SEAL Colormark modell 3057.WO

REA! (Ord.pris 2790kr) 
Utgången modell som inte säljs längre
 

Luminox Navy SEAL Colormark modell 3057.WO

Utveckling av den populära original 3000-serien men med en lite större urtavla 44 mm och fler färger på siffror, index och visare. Samtliga modeller har dock svart urtavla. 3050-serien är idag den mest sålde Luminox serien. Alla NavySEAL modeller är otroligt lätta trots att de skall hålla för extremt tuffa förhållanden vilket var ett krav med tanke på all annan utrustning som soldaterna ska bära. 3050-serien väger endast 40 g och är den allra lättaste Luminox modellen. Härdat mineral glas med ett metallskydd runt bezel-ringen.

Lysande
Det finns en speciell detalj hos Luminox som är anledningen till varför de existerar och varför namnet blev just Luminox. Varje klocka har ett antal microkapslar med tritiumgas. Dessa mikrokapslar (borosilikatglas-kapslar) lyser konstant, dygnet runt och behöver inte laddas upp av en extern ljuskälla eller ta energi från batteriet. Skenet är 100 gånger starkare än skenet från andra självlysande klockor. Den amerikanska militären har länge insett fördelarna med tritiumgas som ljuskälla och denna teknik anges vid upphandlingar till försvaret som en specifikation MIL-W-46374F.

Succé
Företaget Luminox är en amerikansk framgångssaga. Det började 1989 när grundaren Barry Cohen, som redan var verksam inom klockbranschen, upptäckte ett behov och fann lösningen. Som har sagts många gånger, 'nödvändigheten är uppfinningarnas moder' och Luminox historia är ett klassiskt exempel. När grundaren hörde talas om en en unik schweizisk belysningsteknologi baserad på tritiumgaskapslar. Han insåg att detta skulle vara en revolution i klockvärlden genom att detta kunde göra armbandsuret mer synligt och lättare att läsa av i svåra och mörka situationer. Det verkade ganska logiskt eftersom en av livets realiteter är att synen blir sämre med åren, och att hitta metoder för att se saker och ting (i detta fall - tiden) bättre var en självklarhet. 

Han kontaktade ägaren till belysningstekniken, besökte sedan det lilla schweiziska företaget i ett försök att utveckla klockor som skulle använda denna unika belysningsteknik (nu kallad Luminox Light Technology). Ett nytt klockmärke var fött. Resten är, som det sägs - historia. 

Idag finns Luminox representerat i mer än 30 länder och ökar kontinuerligt. 

Det började med en mycket enkel klockmodell och med tiden växte sortimentet till att omfatta många fler modeller. I takt med trenden med klockor för den aktiva idrottsmarknaden, skapade Luminox den första dykuret 1993. Det var första gången turen spelade en betydelsefull roll i Luminox utveckling. En tjänsteman från US Navy SEAL kontaktade Luminox och förklarade deras behov av Luminox's unika belysningsteknik för användning på nattuppdrag och bad att få den nya dykklockan konstruerad för att uppfylla sina specifikationer. Efter många månader av olika konstruktioner, erbjöds det nya dykuret till Navy SEAL-teamet i början av 1994. Detta blev omedelbart en succe och förfrågningar från världens alla hörn strömmade in. 

Den höga tillförlitlighet och avläsningsnoggrannhet som krävdes och levererades till US Navy SEAL's attraherade också konsumenter runt om i världen med motiveringen att - om det var tillräckligt bra för en av världens elit-militärstyrkor, var det säkert tillräckligt bra för användning i en aktiv fritid.Under åren har Luminox utökat sortimentet till att omfatta en rad olika färgmodeller samt bättre och uppgraderade versioner av Original Navy SEAL klock-serien och numera en hel rad av klockor i många olika typer och stilar, skapade för den aktiva fritidsmänniskan, idrottsmannen, brottsbekämpade (SWAT, FBI, CIA, NYPD mfl) och militära enheter (Navy Seals, USAF, Lockheed, Canade Special Forces mfl) med höga krav på funktion och tillförlitlighet.

Fler användare med höga krav:

 

 

Urverk Quartz
Glas Mineralkristall
Krona Standard dubbel packning
Vattenskydd 200 meter
Armband/Länk PU-armband
Boettstorlek (Ø/H) 44mm / 14mm

 

  
  
Liknande produkter
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2017