Pentax UP 8-16x21

Handkikare Pentax UP 8-16x21 
Pentax UP 8-16x21

1 490 SEK
exkl. 1 192 SEK Finns i lager

DELBETALA FRÅN 69 SEK/mån
 

Pentax UP 8-16x21

En mycket smidig kikare när du vill komma riktigt nära. Med ett variabelt zoomomfång är detta en utmärkt kikare för jägaren och vandraren, eller varför inte för fiskaren som lätt vill kunna identifiera insekterna på vattenytan. Med en närgräns på endast tre meter så kan du verkligen se detaljerna.

  • Ny antireflexbehandling
  • Omvänt porroprismasystem.
  • Asfäriska linser för skärpa över hela bilden.
  • BaK4-prismor för bästa ljustransmission.
  • Dual-axel med synkroniserat IPD system.
  • Justerbara ögonmusslor.
  • Låsbar dioptri justeringsratt.

 

Cyberphoto testar:

En kikare med zoom. Kan det vara något? Jag tog med Pentax Up på helgens fotorunda och jag hittade faktiskt ett användningsområde där kikaren passar utmärkt. Mer om det lite senare.

Optik
Optiskt sett så kommer Up inte med några större överraskningar. Pentax levererar som vanligt skarpa produkter och Pentax Up är inget undantag. Mittskärpan är faktiskt riktigt bra och även om den inte är lika vass ut mot kanterna så tycker jag att den överträffar dom förväntningar jag har på en kikare i den prisklassen. 

Förstoring
På lägsta förstoringen beter sig denna kikare som vilken som helst med ett relativt bra synfält. När du zoomar in krymper givetvis synfältet och på högsta förstoringen blir det ganska smalt. Det kan också upplevas lite ostadigt eftersom kikaren inte har någon bildstabilisering. Själv använde jag den lägsta förstoringen i princip hela tiden, men när jag ville se detaljer så var det fantastiskt bra att kunna zooma in.

För vem?
Så, var passar en Pentax Up bäst? Jag skulle tveklöst säga i bilen. Kikaren är liten och smidig och är helt perfekt att ha i bilens handskfack. Sedan är det givetvis ett bra val för alla som kan tänkas behöva se detaljer på långa håll men ändå kunna använda kikaren för att spana av stora områden. Jägare, fågelskådare och naturfotografer är givna grupper som skulle uppskatta denna kikare.

Sammantaget blir det ett silvrigt betyg för Pentax Up. Bra köp!

Testad av Andreas Almquist 2018-04-04

  
     
        
  

Specifikationer

Förstoring: 8-16x
Objektivdiameter: 21mm
Prisma: Inverted porro-prism
Antireflexbehandling: Fully multi-coated optics
Glastyp: BaK4
Synfält på 1000m: 87-52m
Närgräns: 3m
Utgångspupil: 2,6-1,3mm
Toppunktavstånd: 14-11mm
Ögonmussla: TW-up med flera lägen
Vattentät: Nej
Stativfastsättning: Adapter U
Storlek (LxWxH in mm): 111 x 111 x 55
Vikt (g): 310

     
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018