AIAIAI Tracks Headphones Grå

REA! (Ord.pris 599kr)

 
Utgången modell som inte säljs längre
 
        

Vi har testat 

Ett headset från AIAIAI som heter Tracks.

Kvalitet

Här pratar vi minimalism på extremnivå.. En enkel metallbåge som mer liknar ett diadem då man tar upp den ur förpackningen än en båge till ett par coola hörlurar. Bågen sitter förvånansvärt bra och är väldigt lätt varav man har skippat all vadering och tyg som brukar vara vid den delen av bågen som tar mot övre delen huvudet. Där sladden delar sig så sitter en förstärkning som gör att man inte kommer att kunna slita sönder självaste grenen lika enkelt vilket jag har drabbats av på andra lurar. Även fjärrkontrollen på kabeln känns väldigt robust och har en bra känsla i knapparna. Självaste hörluren är lika minimalistisk som resten och har ett enkelt fäste för bågen.

Funktion
Fjärrkontrollen har 3st knappar och fungerar som ett iPhone original headset. Man kan justera volymen, styra uppspelning av musik och video genom funktionerna spela/pausa och nästa/föregående. Om man använder detta headset på andra enheter än Apples så kommer alla eller delar av dessa funktioner inte att fungera. 

Övrigt
Detta headset kommer isärplockad i en ganska snygg förpackning. Man har bågen och hörlurarna separat. Sen får man välja vilka färg som man vill använda för att fästa samman allt. Detta görs väldigt enkelt genom att föra fästet genom överdelen av bågen tills man hittar rätt position för sina öron och sen är det bara att börja lyssna. Jag tycker ljudet är riktigt bra för att vara i denna prisklass. Jag har även testat med en Sony Xperia S och där fungerar ljudet bra men fjärrkontrollen svarar inte på några kommandon. Självaste ljudet då man pratar är väldigt svårt att bedöma med tanke på vem man pratar med, mottagningen och 8st faktorer till men det fungerar.

Slutsats
Förutom kompatibiliteten så är det bara den mjuka delen på hörluren (den som ligger mot örat) som jag tycker är för hård. Det kan hända att den mjuknar lite efter en tids användning men under testperioden så kändes dom lite hårda. Jag ger Tracks betyget “bra köp” för dess ljud och minimalistiska design.  

 

 

  
     
  
     
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018