-
Vanliga frågor
-
Hur betalar jag?
Du väljer detta i kundvagnen
-
När börjar jag betala?
Din första avi skickas i mitten på månaden efter du gjort ditt köp och förfaller till betalning per den sista varje månad.
-
Kan jag betala via autogiro?
Kan jag betala via autogiro? Visst kan du det! Kontakta SveaWebPay så skickar dom ut en autogiroanmälan till dig.
-
Kan jag ändra min leveransadress?
Nej, leveranserna sker alltid till folkbokförd adress. Din adress hämtas online i kundvagnen. Vill du däremot hämta i vår Lagershop (i Umeå) så går det bra. Vi kommer dock kräva legitimation av dig.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.
Allmänt Svea Ekonomi AB erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort.
Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid.
Av datatekniska skäl kommer Svea, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.
Möjligheten till att välja delbetalning via Svea Ekonomi AB är att det totala värdet i kundvagnen ligger mellan 500 SEK till 50 000 SEK. Ligger värdet i kundvagnen utanför spann kommer valet inte bli tillgängligt i kundvagnen.
Har Du några frågor så kan du ringa 08 – 51493113 för närmare information. Leverans sker endast till den adress du är folkbokförd på. Din adress hämtas online i kundvagnen. Vill du däremot hämta i vår Lagershop (i Umeå) så går det bra. Vi kommer dock kräva legitimation av dig.
-
CyberPhoto Testar
Fujifilm GF 63/2,8 R WR för GFX
Den första normaloptiken i Fujis nya mellanformatssystem GFX, är detta 63 mm objektiv med ljusstyrka f/2,8. Den ger en bildvinkel motsvarande 50 mm på 35 mm fullformat, i det avseendet alltså en typisk traditionell normaloptik.
Allmänt
Fujinon GF 63/2,8 är en jämförelsevis lätt och kompakt optik för att vara ett mellanformatsobjektiv (som ju ett normalobjektiv gärna får vara, det ska ju kunna följa med i de flesta situationer). Konstruktionen består av 10 st linselement fördelade i 7 st grupper, varav ett element är av extra lågspridande glas (ED-glas). Alla WR-objektiv i Fujis GF-serie har integrerat skydd mot damm, fukt och köld. Autofokuserar relativt tyst och snabbt, men GFX 50S använder endast kontrastbaserad AF och är absolut ingen "sportkamera", användare som förväntar sig snabb kontinuerlig AF bör välja en småbildskamera med snabb fasdetekterande autofokus istället. Frontlinsen roterar ej vid fokusering, men optiken växer på längden med ca 1,5 cm som mest. Motljusskydd ingår.Bländare f/16.
Bildkvalitet
Optikens kvalitet ska enligt Fujifilm vara optimerad för sensorupplösningar på upp till 100 Mpixel, vilket gör att GF-objektiven även ska klara mycket högt ställda krav även i framtiden. Skärpan är också bevisligen bra redan på full öppning över stor del av bilden, och nedbländad några steg några runt f/5,6 - f/11 helt fantastisk över hela bilden. Förhållandevis låg diffraktion gör den också användbar även för den kräsne användaren på bländare ner till f/22. I och med den större sensorn får man också vara beredd på att blända ner ett steg extra jämfört med småbild, dvs ifall man är ute efter ett större skärpedjup, vilket gör att stativanvändningen ökar. Men om man istället är ute efter ett kortare skärpedjup är det snarare bara fördelar ju större sensorn är, och jämfört med småbild motsvarar f/2,8 ungefär f/2,2 (dvs i skärpedjup och inte ljusstyrka).Optiska egenskaper som vinjettering, distorsion och kromatisk aberration håller sig inom försumbara nivåer, och inget som syns nämnvärt på JPEG-filerna som de kommer ur kameran. Samtliga bilder är tagna i JPEG format, och resultatet blir så otroligt bra att behovet av RAW-format minskas radikalt. Nu ska man vara medveten om att Fujis kameror trixar och fixar mycket med bilderna digitalt direkt i kamerorna, och det kan faktiskt vara svårt och nästan hopplöst ibland att göra bilderna bättre från rå-filerna än vad kameran klarar. JPEG-bilderna känns liksom färdiga att användas och man behöver i regel inte sitta och jobba i efterhand med optiska korrigeringar, skärpning, färger, brusreducering etc, i samma utsträckning som med många andra kameror och objektiv.
Vid direkt motljus bibehålls kontrasten bra, men här hade jag gärna sett ett snyggare resultat i stil med Zeiss Loxia-objektiven. Bakgrundsoskärpan (bokeh:n) är i många fall väldigt mjuk och fin med softa övergångar, åtminstone så länge man undviker motljussituationer och eventuellt blänkande föremål.
Plus- och minus-egenskaper samt slutsats finner du som vanligt längst ner. Finns även 2 st bilder i RAW som du kan ladda hem och prova redigera ifall du har tillgång till kompatibel programvara, länkar finns under de två bilderna som det gäller.
Bländare f/5,6.
Bländare f/16. Samma bild i RAW ->>
Bländare f/5,6.
Samma motiv som ovan på f/2,8 ->>
Bländare f/22.
Bländare f/2,8.
Bländare f/8.
Bländare f/11.
Bländare f/8.
Bländare f/2,8. Samma bild i RAW ->>
Bländare f/5,6.
Bländare f/2,8.
Bländare f/5,6.
Samma motiv som ovan på bländare f/2,8 ->>
Bländare f/11.
Bländare f/2,8.
Plus
+ Bra skärpa till stor del av bilden redan på f/2,8
+ Knivskarp från kant till kant från f/5,6 till f/11
+ Relativt låg diffraktion på f/16-f/22
+ Soft och fin bokeh i de flesta fall
+ Låg vinjettering (jpeg)
+ Ingen märkbar distorsion (jpeg)
+ Försumbar kromatisk aberration (jpeg)
+ Känns välbyggd och robust
+ Väderskyddad konstruktion
+ Fin känsla i fokus och bländarring
+ C-läget på objektivet tillåter bländarstyrning från kamerahuset
+ Motljusskydd ingårMinus
- Något mjukare på f/2,8 -f/4 (dock fullt normalt)
- Personligen hade jag önskat lite bättre motljusegenskaperSlutsats
Fujifilm Fujinon GF 63/2,8 R WR ger tillsammans med Fujifilm GFX 50 S en bildkvalitet som utklassar de flesta kameror och objektiv på de flesta egenskaper, och speciellt om man bländar ner 2-3 steg. Rekommenderas givetvis!Testad av Mats 2017-03-09.
Fler objektiv i GF-serien
De objektiv som redan lanserats eller förväntas framöver, är bl.a dessa:
GF 23/4 R LM WR, GF 45/2.8 R WR, GF 63/2.8 R WR, GF 32-64/4 R LM WR, GF 110/2 R LM WR och GF 120/4 Macro R LM OIS WR. -
Tillbehör
Effektfilter-
Blog flag
Filter - övriga inkl tillbehörGråfilterObjektivlockPolarisationRengöring-
Blog flag
Tillbehör väskaUV-filter -
-
Tekniska data
Typ av objektivNormalObjektivfattningFujifilm GKonstruktion10 linser / 8 grupperBrännvidd63 mmLjusstyrka2,8BildstabiliseringNejNärgräns0,50 mMax. avbildningsskala1:5,88Filterdiameter62 mmMotljusskyddIngårMått84 x 71 mmVikt405 gMedföljande tillbehörFrämre och bakre objektivlock, motljusskydd, objektivfodralÖvriga kommentarer9 st bländarlameller

Vi byter in fotoprodukter!

Fujifilm är en tillverkare med lång historia. Företaget grundades 1934 och då arbetade man främst med att ta fram fotografisk film, fotopapper med mera. Idag känner många till dem som en kompetent tillverkare av digitalkameror. När det gäller systemkameror så ligger man i framkant. Under 2017 släppts Fujifilm GFX 50S den första kommersiellt gångbara systemkameran med mellanformatssensor. Väljer du en kamera från Fujifilm så väljer du kvalitet. Köp din kamera från Fujifilm hos oss, vi har lång erfarenhet och är insatta i deras sortiment.