MagMod MagBounce
Ger mycket mjukt och lättjobbat ljus!
En ljusformare som passar MagMods hållare MagGrip och som ger ett mycket lättjobbat ljus för ex.vis porträtt- och makrobilder.
TIPS!
Bör kompletteras med hållaren MagGrip (se tillbehör), om man inte redan har en sådan sedan tidigare.
Egenskaper:
- För MagMod-systemet
- Ger mjukt ljus med god spridning
- Roterbar för både stående eller liggande format
- Magnetfäste
- Silikongummimaterial
- Fodral i mikrofiber medföljer

Cyberphoto har testat några av MagMods produkter
När man väl monterat magnethållaren på blixten, så inser man snabbt hur fantastiskt enkelt och smidigt det är att använda sig av MagMods alla ljusformare och dess tillbehör. Magnethållaren som är tillverkad av töjbart silikongummi, trär man bara över blixthuvudet, (men kan ibland gå lite trögt med vissa blixtar beroende på storleken på blixthuvudet). Sen kan det knappast bli enklare och snabbare att skifta mellan olika ljusformare.
MagMods ljusformare är så otroligt enkla att använda, så att alla kan använda dem direkt utan några som helst förkunskaper. Behöver du byta ljusformare i mitten av en tagning? Inga problem, en MagMod monterar du på mindre än en sekund, så du behöver inte tänka på hur den ska monteras. Du kan även kombinera flera olika ljusformare på varann. Med ett så enkelt system, kan du istället koncentrera dig på din kreativitet för bilderna.
MagMods produkter ger känslan av hög kvalitet på materialet och verkar tåla rätt hård behandling, som det lätt kan bli ute i fält när tempot är högt. Man behöver t ex inte vara rädd för att tappa dem i golvet, för det tål de med råge (dock inte själva blixtarna förstås).
Vad ska man välja för ljusformare och varför?
MagMods Basic kit inklusive bikakeraster och färgfilter är lämpligt när du vill få bättre kontroll på blixljuset. Ett raster gör nämligen att ljuset blir mer riktat och kontrollerbart, och du kan även ljussätta t ex bakgrunden i olika färger tack vare färgfilterna som ingår.
Vill du däremot skapa ett mjukare ljus med minskad skuggbildning rekommenderar vi MagMods MagSphere eller som denna MagBounce. Dessa två sprider ljuset över en betydligt större yta, och Magbounce ger ett ljus som påminner lite om ljuset från ett normalstort fotoparaply. Medan MagSphere fungerar mer som en omnibounce, fast mycket bättre.
MagSnoot fungerar utmärkt när du vill ljussätta en mycket begränsad yta, som exempelvis en ljusspot i håret för porträtt, eller som punktbelysning vid macrofotografering. MagSnoot är justerbar på längden, vilket fungerar ungefär som en zoom för ljuset.
Ifall du vill att blixtljuset ska nå längre än vad som normalt är möjligt med en vanliga kamerablixt, som t ex vid djur och fågelfotografering på lite längre avstånd. Då är det en MagBeam inklusive medföljande telelins du lär behöva. MagBeam är också justerbar på längden som en zoom.
I bilden nedan har vi använt oss av en MagBounce monterad på en Quadralite Stroboss 60 för att lätta upp skuggorna i motljuset (blixten monterad på stativ till höger om Emma och styrd via Navigator X radiosändare).

Plus
+ Otroligt snabbt och smidigt system för olika ljusformare
+ Mycket smart lösning med magnetfästet
+ Tillverkade av ett mycket tåligt material
+ Ger snyggare och bättre kontroll på blixtljuset än många andra liknande ljusformare och diffusorer
+ Magnetfästet passar de allra flesta kamerablixtar
+ Finns möjlighet att kombinera vissa ljusformare unisont
Minus
- MagGrip (magnethållaren) ingår ej till denna produkt
- Magnethållaren kan vara svår att montera på blixtar som har lite större blixthuvud, kan kräva lite handkraft
Slutsats
MagMods ljusformare är suveräna när man vill kunna vill skapa stort studioljus med små och portabla produkter. Man kan ha med sig några kamerablixtar och en rad olika ljusformare med sig i en relativt liten väska och man behöver inte många sekunder på sig för att komma igång med fotograferingen. MagMods produkter är också tillverkade av ett mycket tåligt material och man behöver inte känna sig särskilt orolig för att de ska gå sönder eller krångla, som det annars kan göra ibland med paraplyer och softboxar med deras ömtåliga spröt.
Testad av Mats 2017-05-31.

