Nyhet: OM SYSTEM Tough TG-7

Nyhet

Kameran som tillåter dig att gå längre, djupare och närmare!

Tough är OM Systems serie av kompaktkameror gjorda för att tas med på dina äventyr. Proppad med funktioner som vattentäthet, stöttålighet och köldtålighet, TG-7 har allt du behöver för att kunna fota även i utmanade miljöer.

TG-7 har även 4x optisk zoom så du kan foto på lite längre håll och den korta närgränsen låter dig komma mycket nära ditt motiv. Dessutom så finns det GPS och kompass inbyggd så du enkelt kan se vart alla dina bilder är tagna.

Bland några av nyheterna  gentemot föregångaren TG-6 har 7:an förbättrad vitbalans under vatten för bättre färger, Frame Priority och Exposure Smoothing i timelapse-läget för en jämnare exponering i den färdiga filmen, stöd för vertikal videoinspelning, USB-C istället för Micro-B, en uppgradera LCD-skärm och förbättrad ergonomi med anti-halk grepp och stöd för tummen på baksidan.

Utmärkande egenskaper 

  • 12MP BSI CMOS Sensor 
  • IPX8-klassad, vattentät till djup på 15m 
  • Frys-, kross och stötsäker
  • Anti-im design förhindrar kondens 
  • Makroläge med närgräns på 1cm 
  • Kan fota i RAW 
  • 4x optisk zoom, 25mm-100mm 
  • Optiskt stabiliserad

Läs mer och beställ här: OM SYSTEM Tough TG-7 - svartTough TG-7 - röd

OMSystemTG7Nyhet_blogg2.jpg

Carl på CyberPhoto fick chansen att prova på Tough TG-7 innan lanseringen:

Det första man lägger märke till är hur kompakt kameran är vilket är en stor fördel då den får plats i fickan vilket gör att man alltid kan ta med sig den, inte bara på äventyr men också i vardagen. Bilden ovan är tagen förra veckan från när jag och min flickvän satt i en park och fikade och fick syn på en geting som hittat sig något sött kladd på marken att mumsa på. Snabbt var kameran framme och jag kröp på alla fyra för att komma närmare och närmare insekten. Närgränsen är förvisso på endast 1 cm men då jag inte är lika tuff som Tough TG-7 nöjde jag mig lite längre bort än så från mitt motiv.

P9130071.gif

Bilden ovan är något tyvärr många nog känner igen; en sprucken smartphoneskärm. Tack vare den inbyggda funktionen Focus Stacking kan vi komma riktigt nära och ändå få mycket i fokus genom att kameran tar en serie bilder med olika fokusavstånd och bakar sedan ihop dom direkt i kameran så du slipper göra det själv i efterhand. Om du är en sån som föredrar att göra det själv finns funktionen Focus Bracketing. Klicka på bilden för att se den närmare bilden i full upplösning.