Nyhet: Blackmagic Cinema Camera 6K

Nyhet

Blackmagic Design lanserar nästa generations cinemakamera för avancerad digitalfilm!

Öppna upp kraften av fullformatskameror. Cinema Camera 6K levererar samma kompakta och användarvänliga format som Pocket Cinema-serien men huserar en fullformatssensor. Med detta kommer bättre ljusupptagning, högre dynamiskt omfång, rikare färger så du kan få den riktiga storfilms-looken till ett bra pris och i jämförelse litet kamerahus.

Sensorn på denna kamera är inte bara en 16:9 35mm sensor, utan en sann 3:2 fullformats sensor. Kameran klarar dessutom av att spela in “Open Gate” där hela sensorn används. Detta ger dig helt nya inramnings och omramnings möjligheter samt maximal kvalitet om du använder anamorfiska objektiv. 

BlackmagicCinemaCamera6KFF_blogg2.jpg

Blackmagic Cinema Camera 6K har ett L-fattning, designat för att rymma fullformatssensorer samtidigt som det säkerställer kompatibilitet med både nya och vintage objektiv! Med en diameter på 51,6 mm fungerar L-Mount med de senaste fullformatslinserna från tillverkare som Leica, Panasonic och Sigma. Dessutom innebär det ett mycket kort avstånd till sensorn på endast 20 mm vilket innebär att du enkelt kan lägga till adaptrar för en mängd olika objektivfästen utan att påverka bildkvaliteten.

Denna kamera kan filma i alla standardupplösningar och bildhastigheter från HD upp till DCI 4K och till och med 6K. Du kan till och med ta stillbilder med 24,6 megapixlar! Blackmagic Cinema Camera 6K kommer att ta upp till 36 fps vid 6048 x 4032 3:2 open gate eller 60 fps vid 6048 x 2520 2.4:1 och 60 fps vid 4096 x 2160 4K DCI. Med Blackmagic Cinema Camera 6K kommer du alltid att kunna ta rätt upplösning för jobbet!

Läs mer och beställ här: Blackmagic Design Cinema Camera 6K